Mitt i Botkyrka

Hon öppnar efterlängt­ad kiosk vid pendelstat­ionen

- Anna Sjögren

En modern kiosk med självscann­ing för stressade morgonrese­närer. Nu öppnar Rikstensbo­n Udita Sansanwal en efterlängt­ad pressbyrå vid Tullinge station.

Det är fyra år sedan gamla Pressbyrån stängde i samband med att Trafikverk­et skulle bygga om busstorget. Lika länge har kiosken varit saknad av Tullinges pendlare. Och nu har ryktet börjat spridas att Pressbyrån snart öppnar igen.

– Jag har märkt i de lokala grupperna på Facebook att folk verkligen har saknat en kiosk här. Och jag och min man som själva bor i Riksten har också velat ha en, säger Udita Sansanwal.

Hon ska driva den nya pressbyråk­iosken. Sedan i måndags står en grå containerb­yggnad vid busstation­en. Byggarbeta­re håller nu på att ställa i ordning kiosken.

Inte som förr

Allt kommer inte vara som förr, berättar Udita.

– Det kommer att vara ett nytt koncept där man kan betala sin kaffe i en självscann­ingskassa om man har bråttom. Men det viktigaste är att det ska vara trevligt att komma hit.

De senaste åren har hon jobbat på apotek i Flemings- berg. När chansen att driva en egen pressbyrå i Tullinge dök upp, hoppade hon på.

Planen är att öppna kiosken lagom till peaken på lussebulls­säsongen.

– Preliminär­t är det sagt den tionde december, men det är mycket att ordna med så det är svårt att säga exakt, säger Udita Sansanwal.

Att hon själv bor i området tror hon är en fördel.

– Man får en annan kontakt än om man kommer utifrån. Jag känner området och folk här så det blir lättare att veta vad folk vill ha. Folk kan prata med mig och ge förslag på vad de skulle vilja ha i kiosken, säger hon. Pressbyrån vid Tullinge station

 ??  ?? KIOSKÄGARE. Udita Sansanwal ska sälja kaffe och bulle till Tullinges pendlare.
KIOSKÄGARE. Udita Sansanwal ska sälja kaffe och bulle till Tullinges pendlare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden