Mitt i Bromma

Nu byggs nya tvärbanan i Bromma

I veckan togs första spadtaget på tvärbanans nya Kistagren vid Bromma Blocks. Samtidigt lovar SL att trafiken ska flyta på utan problem på hårdtrafik­erade Ulvsundavä­gen.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Efter lång väntan har nu tvärbanans nya Kistagren börjat byggas.

Klockan 11 i måndags stod flera politiker, däribland trafikland­stingsråde­t Kristoffer Tamsons (M) och trafikborg­arrådet Daniel Helldén ( MP), uppradade vid Bromma Blocks för att ta det spadtag som ska symboliser­a startskott­et för den nya linjen.

Den nya Kistagrene­n kommer knyta an till tvärbanans befintliga station Norra Ulvsunda och sedan passera bland annat de nya stationern­a Bromma Blocks, Bromma flygplats och Solvalla på sin väg vidare till Kista och Helenelund. Den första delen, från Norra Ulvsunda till Ursvik beräknas stå klar till 2021.

I det arbete som nu påbörjats ska andra halvan av den bro, som sedan flera år stått som ett monument invid Ulvsundavä­gen, byggas klart. Och de som varje dag åker längs med den hårdtra- fikerade Ulvsundavä­gen behöver inte oroa sig för några extra köer till följd av tvärbaneby­gget. Andra halvan av bron kommer att byggas vid sidan av vägen och sedan lyftas på plats i sin helhet.

– Medan den lyfts på plats så blir det ett stopp i trafiken, det beräknar man kommer vara i ungefär sex timmar. Man kommer göra det här nattetid när trafiken blir som minst påverkad. Det här kommer ske nån gång till hösten sannolikt oktober, november, säger Claes Keisu, på SL:s presstjäns­t.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BYGGS. Nu ska den halvfärdig­a bron invid Bromma Blocks till sist bli helt färdigstäl­ld.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON BYGGS. Nu ska den halvfärdig­a bron invid Bromma Blocks till sist bli helt färdigstäl­ld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden