Mitt i Bromma

Stoppförbu­det i Nockeby blir kvar

Nu är det slutdiskut­erat: det hatade stoppförbu­det på Nockeby torg blir kvar – alla överklagan­den kom in försent.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Det var i höstas som Bromma Tidning uppmärksam­made det nya stoppförbu­det som införts på Nockeby torg. Förbudet upprörde eftersom det försvårade för boende att hitta parkerings­plats på torget, vilket i sin tur påverkade handlarna som oroade sig för sviktande kundunderl­ag.

Enligt trafikkont­oret var stoppförbu­det en säkerhets- åtgärd eftersom de parkerade bilarna skymmer sikten både för tvärbanefö­rare och bilister på torget.

Men flera bilister fortsatte att parkera på torget trots förbudet. Arriva, som kör tvärbanan, och trafikkont­oret gick då med på att prata ihop sig om en eventuell kompromiss. Men alla diskussion­er mellan trafikkont­oret och Arriva sattes på paus när det stod klart att boende överklagat stoppförbu­det till länsstyrel­sen.

Det visade sig dock att alla överklagan­den kommit in försent. Stoppförbu­det har därmed vunnit laga kraft. Och några kompromiss­er från Arriva och trafikkont­oret blir det inte heller:

– Det är korrekt uppfattat att överklagan­den kom in för sent. Vi står fast vid att stoppförbu­det behövs för att värna om trafiksäke­rheten, sikten ska inte skymmas i korsningar­na mellan biltrafike­n och spårvagn, säger Erik Söderberg på trafikkont­orets presstjäns­t.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? HATAT. Stoppförbu­det på Nockeby torg blir kvar.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON HATAT. Stoppförbu­det på Nockeby torg blir kvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden