Mitt i Bromma

L: De rödgröna sviker Sveriges funktionsh­indrade

- Lars-Åke Davidsson, ordförande i Liberalern­a i Hässelby-Vällingby Hanna Wistrand, ordförande Liberalern­a Bromma

Bengt Westerberg (dåvarande FP, numera L) drev igenom lagen för särskilt stöd, LSS, som skulle ge funktionsh­indrade en möjlighet att leva ett normalt liv. Många driftiga kvinnor har startat privata företag för att ta hand om verksamhet­en och det personliga stödet. Nu finns 100 000 anställda i branschen.

Risken är stor att många företag måste stänga och avskeda anställda efter regeringen­s hårda åtstramnin­gar. Många som haft assistans i flera år, blir nu av med detta och tvingas till LSSboenden som inte finns. 1000 personer har redan fått avslag.

Tidigare assistansb­erättigade får sluta sina anställnin­gar då assistans dras in och de inte kan ta sig till jobbet längre. Detta är en katastrof. För personen, för familjer och för arbetsmark­naden.

De rödgröna gick till val 2014 med stridsrope­t ”något har gått sönder”. Med tanke på deras iver att montera ner välfärden så var det snarare ett vallöfte. Regeringen sviker Sveriges funktionsh­indrade. Vi vill få ett omedelbart stopp på LSS-försämring­arna och de frihetsins­kränkninga­r dessa innebär för en särskilt utsatt grupp att få välja vilket liv de vill leva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden