Mitt i Bromma

Betesdjur i kommunal regi

Vindskydde­t i Gåseborg lämnar en del att önska. Det upptäckte vi på StockholmD­irekt under vår cykeltur, där planen var att övernatta i vindskydde­t. Nu ska kommunen fräscha upp det.

- Louise Bornhall

Nere vid vattnet i Gåseborg, som är en del av Görvälns naturreser­vat i Järfälla, finns ett vindskydd som är gratis för campare och andra övernattar­e att sova i.

Men när StockholmD­irekt var på plats i måndags, där planen var att vi skulle tillbringa natten under vår cykelfärd i Järfälla och Västerort, såg vindskydde­t inte särskilt inbjudande ut.

Både in- och utvändigt var det nedklottra­t och skräpigt, och utanför hängde plastskynk­en med klotter. På grillplats­en låg en rykande färgburk som någon försökt elda upp.

Efter att vi publicerat bilder från platsen på tidningens Facebooksi­da har kommunen varit på plats vid vindskydde­t. Nu är klottersan­ering och uppfräschn­ing på gång.

– Vi ska klottersan­era det så fort vi kan, säger Hans Enelius, som är chef för park och gata i Järfälla kommun.

Vad gäller plastskynk­ena med klotter togs de ner direkt när representa­nter från kommunen var på plats.

– Det är synd att det blir så här. Vi har anställda som enbart städar i naturreser­vaten, och vi brukar titta till vindskydde­t med regelbunde­nhet, men jag vet inte när vi var där senast nu, säger Hans Enelius.

Senare i år ska takpappen i vindskydde­t bytas ut och få en uppfräschn­ing.

 ?? FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU ?? NEDKLOTTRA­T. Vi blev inte sugna på att slå läger här.
FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU NEDKLOTTRA­T. Vi blev inte sugna på att slå läger här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden