Mitt i Bromma

Expertens bästa tips för en lyckad cykelsemes­ter

Skippa ryggan och glöm inte cykelkitte­t. Det är cykelexper­tens tips till dig som ska semestra med hojen i sommar.

- Ellinor Prawitz

Erik Lindgren driver cykelbutik­en Ettettsex Bikeshop på Södermalm och är en van cykelsemes­trare.

– När man semestrar med cykel hinner man se mycket mer. Det är så himla enkelt med cykel, hittar man en avtagsväg som ser mysig ut så är det bara att svänga in, säger han.

Att tänka på när man beger sig ut är att packa lätt – och helst att skippa ryggsäcken.

– Man blir sjöblöt om ryggen med en ryggsäck och den kan skava. Om man måste ha något kan man ha en gympapåse istället, den sluter inte lika tätt runt dig och blir inte lika varm, säger Erik.

På en enkel cykelsemes­ter kan det räcka med att packa i korg och på pakethålla­re. En smart cyklist tar även med sig ett enkelt multiverkt­yg och en extra slang till däcken.

– Har man med sig verktyg händer oftast ingenting har jag märkt, annars går ofta något sönder, som att man får punka, säger Erik.

Och sist men inte minst: hjälm förstås och en skön sadel. Sen är det bara att hoja iväg!

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU FOTO: PRIVAT ?? SVETTIGT. Var beredd att hugga i (eller leda cykeln) i jättebacke­n bakom kvarnen i Grimstasko­gen. Blir det svettigt är det bara att hoppa i plurret vid Kanaanbade­t på andra sidan kullen. På bilden reporter Ellinor som kämpar sig uppåt. ÄNGBYBADET....
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU FOTO: PRIVAT SVETTIGT. Var beredd att hugga i (eller leda cykeln) i jättebacke­n bakom kvarnen i Grimstasko­gen. Blir det svettigt är det bara att hoppa i plurret vid Kanaanbade­t på andra sidan kullen. På bilden reporter Ellinor som kämpar sig uppåt. ÄNGBYBADET....

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden