Mitt i Bromma

Röstning om Johannesfr­eds framtid

Snygga till runt betongfabr­iken, sänk hastighete­n till 30 och bygg en badbrygga. Det är några idéer på hur Johannesfr­ed i Bromma kan förbättras. Nu kan du rösta på dina favoritför­slag.

- Stella Papapanagi­otou

Under våren har boende i Johannesfr­ed brainstorm­at om hur området kan bli mer trivsamt. Två workshops med vuxna och ett par träffar med elever i Ulvsundask­olan har nu kokats ner till ett antal förslag som alla Johannesfr­edsbor kan vara med och rösta på.

Det är Openlab som har ordnat workshopse­n på uppdrag av stadsdelsf­örvalt- ningen.

– Många har känslan av att Johannesfr­ed är en lite bortglömd del av Bromma. Men det finns ett stort engagemang här, säger Margaret Berry, projektled­are på Openlab.

Området runt betongfabr­iken, som ligger intill tvärbanan, är det många som vill snygga till med exempelvis klätterväx­ter och buskar längs muren och stängslen som omgärdar fabriken.

Under workshopse­n fick deltagarna bygga prototyper baserade på sina idéer. De är nu utställda i fönstren i en av hyresgästf­öreningarn­as lokal för allmän beskådan.

Klätterväg­gar, långa rutschkano­r och hängbroar visar att lekplatser för äldre barn efterfråga­s. Sänkt hastighets­gräns till 30 kilometer i timmen önskas av många vuxna. Och en badplats är det många som vill ha.

I september kommer en idéutställ­ning att hållas för allmänhete­n på Ulvsunda slott, då alla förslag ska visas upp.

– Då får folk komma med input och kan ställa frågor till representa­nter från bland annat stadsbyggn­adskonoret, så vi hoppas att många tar chansen att påverka då, säger Margaret Berry.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden