Mitt i Bromma

Stora Mossens sushi imponerar

Av en slump hamnar vi på den lilla sushibaren Kanazawa precis intill stora rondellen vid Stora Mossens tunnelbana. Men vi blir inte besvikna. Detta är näst sista stoppet i vår artikelser­ie.

- Samuel Bargabriel

Att testa en kebabtallr­ik under denna lunchserie var målet, men det stängda kebabhaket i Stora Mossen får oss att traska över vägen till den lilla sushiresta­urangen.

Efter en snabbtitt på menyn och en hungrig mage beställer jag en stor sushi – 13 bitar med bland annat lax, räkor och rullar.

Under tiden som min mat görs i ordning plockar jag fram mobilen för att googla restaurang­en. Goda recensione­r gör mig förväntans­full inför den mat jag snart ska få äta.

”Väldigt bra ställe”

Mitt emot mig sitter Martin Rapp och läser tidningen samtidigt som han äter.

– Det är ett väldigt bra ställe, jag äter här minst en gång i veckan. De gör bra sushi, säger han.

Efter att ha testat den obligatori­ska misosoppan ökar förväntnin­garna ytterligar­e. Soppan smakar bra och är en av de bättre misosoppor jag provat. Att tillaga en misosoppa är relativt enkelt och att vissa restaurang­er misslyckas är tråkigt. Soppan sätter tonen för måltiden.

Efter Martin Rapps fina betyg och de härliga recensione­rna på sushikarta­n.se är det då dags att plocka fram pinnarna för att avnjuta en härlig lunch. Jag brukar spara laxen och räkorna till sist då de är favoritern­a men efter att ha testat en av rullarna så spelar det ingen roll i vilken ordning jag äter sushin. Perfekt tillagad sushi och jag kan verkligen inte hitta något att klaga på. Förutom att jag kanske borde valt en större portion.

Staden Kanazawa ligger omkring 40 mil från Japans huvudstad Tokyo där världens bästa sushi serveras. Men för att få äta en bra sushi räcker det gott och väl att ta tunnelbana­ns gröna linje till Stora Mossen.

 ?? FOTO: SAMUEL BARGABRIEL ?? ÄLSKAR SUSHI. Martin Rapp äter sushi på Kanazawa varje vecka.
FOTO: SAMUEL BARGABRIEL ÄLSKAR SUSHI. Martin Rapp äter sushi på Kanazawa varje vecka.
 ?? FOTO: SAMUEL BARGABRIEL ?? SMÅ LOKALER. Ett fåtal gäster får plats i restaurang­lokalen åt gången.
FOTO: SAMUEL BARGABRIEL SMÅ LOKALER. Ett fåtal gäster får plats i restaurang­lokalen åt gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden