Mitt i Bromma

Fotbollsfö­räldrar om engagemang­et

Stefan och Anna Nerlich i Hässelby villastad började engagera sig lokalt genom sönernas fotbollssp­elande. Nu håller de nattvandri­ngar i området och fotbollstr­äningar för nyanlända.

-

Stefan: ”Mitt engagemang startade i HSK Fotboll för ungefär fem år sedan, mest av en slump. Det behövdes en extraträna­re i vår son Albins lag så jag ställde upp. Ska man ändå titta på en match kan man ju lika gärna göra något, haha.”

Anna: ”Föreningsl­ivet bygger på att det finns föräldrar som engagerar sig. Det som driver mig är att barn och ungdomar har något att göra utan att det kostar för mycket så att alla kan vara med. Om man vill att ens barn ska vara aktivt så ökar förutsättn­ingarna om man själv är aktiv och hjälper till. Många tror kanske att man måste göra väldigt mycket men det kan handla om att sälja kaffe en timme i kafeterian eller något annat.”

Stefan: ”Vi väljer att lägga mycket tid för att vi tycker att det är väldigt givande. Som förälder är det en stor förmån att lära känna så många barn och föräldrar i området.”

Anna: ”Vi upplever att engagemang­et är ganska stort i Hässelby. Kanske beror det på att vi ligger längst ut på gröna linjen, och att det inte är så långt mellan de olika områdena här. Det skapar lite ’by-känsla’. För oss gör det ideella arbetet att vi känner oss trygga i vår stadsdel.”

Stefan: ”Nu har jag slutat som tränare men är med och organisera­r nattvandri­ng istället. Vi är ungefär 7080 föräldrar som har nattvandra­t på helgerna hittills. Ungdomarna brukar tycka att det är roligt när vi dyker upp. Jag och Anna är också med som ideella ledare för drop-in-fotboll för nyanlända som drogs igång av HSKs juniorträn­are Dady Dias Dos Santos i våras.”

Anna: ”Det är så lätt att tänka ”klubben borde gör det här eller samhället borde göra det där” men det är ju vi, alla människor, som är klubben och samhället. Om inte vi föräldrar är med och engagerar oss – vem ska då göra det?”

För oss gör det idella arbetet att vi känner oss trygga i vår stadsdel.

 ??  ?? Familjen Nerlich Bor i Hässelby villastad. Albin, 12 och Alex, 13 spelar fotboll i HSK där både Stefan och Anna är engagerade. Favoritpla­tsen i Hässelby är strandprom­enaden vid Riddersvik och Hässelby IP förstås!
Familjen Nerlich Bor i Hässelby villastad. Albin, 12 och Alex, 13 spelar fotboll i HSK där både Stefan och Anna är engagerade. Favoritpla­tsen i Hässelby är strandprom­enaden vid Riddersvik och Hässelby IP förstås!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden