Mitt i Bromma

Nya arrangören: ”Vi vill ha stor fest här – varje helg”

I september drar nya arrangören Glad stad igång Tensta marknad. – Vår vision är att Tensta marknad ska bli en återkomman­de marknad varje vecka, säger Fredrik Lindstål, ansvarig.

- Sofia White 073-600 69 37 sofia.white@gmail.com

Första helgen i september arrangeras stadsdelen­s återkomman­de mat- och musikfest Tensta marknad. Och nya arrangören Glad stad har stora planer.

– Vår vision är att Tensta marknad ska bli en återkomman­de marknad varje vecka från och med nästa år. Jag tror att en plats som Tensta skulle må väldigt bra av ett återkomman­de arrangeman­g. Där man kan umgås, hänga och lyssna på musik och äta god mat, säger Fredrik Lindstål från Glad stad.

I arbetet med årets marknad har Glad stad samarbetat med festivalen Gäcda. På scenerna kommer artister som Finess, Kumba och Yasin Byn synas.

– Det vi gör som arrangör är att möjliggöra att scenen och utrustning­en fungerar. Med artistbokn­ingen har vi varit måna om att samarbeta med personer som är aktiva i det lokala musiklivet. Det här är året då vi ger unga ”up and coming”-artister möjlighete­n att stå på scenen.

Nytt för i år är också satsningen på en food court med 400 sittplatse­r.

– Tanken är att tajta till marknaden och få allt mer samlat. Jag inspireras till exempel av stora matmarknad­er i Marrakech. Det vore kul att få skapa en miniatyr av dem på Taxingegrä­nd.

Förutom musik, mat och marknadsst­ånd står också debatt och spoken word på programmet.

– Vi fick möjlighete­n att arrangera Tensta marknad väldigt sent och vi har aktivt letat efter samarbeten. Det har varit ett tufft jobb att ta kontakt med personer under sommaren. Men vi är nöjda med resultatet.

Tensta marknad pågår 2-3 september. Läs mer på tenstamark­nad.com.

 ?? FOTO: MARIE CARLSSON ?? ARRANGÖRER. Pauline och Fredrik från nya arrangören Glad stad, som också fixar Hornstulls marknad.
FOTO: MARIE CARLSSON ARRANGÖRER. Pauline och Fredrik från nya arrangören Glad stad, som också fixar Hornstulls marknad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden