Mitt i Bromma

12-åring överfölls på väg till skolan i Hässelby

En 12-årig flicka överfölls och utsattes i måndags för ett rånförsök på väg till skolan i Hässelby villastad. Hon lyckades dock springa ifrån de fem rånarna och ta sig till skolan – som larmade polisen.

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

Flickan lyckades slita sig loss och ta sig till sin skola som larmade polis. De fem förövarna fick inte med sig något. Enligt uppgift ska fem killar i tonåren ha överfallit flickan och försökt ta hennes väska och nycklar. När flickan slet sig loss ska en av förövarna ha sparkat efter henne. Men flickan lyckades ta sig därifrån med väskan och nyck- larna i behåll och sprang till sin skola.

Chockades

Personal på skolan larmade då polisen.

– Hon är chockad förstås men inte skadad vad jag förstår, säger Eva Nilsson på polisens regionledn­ingscentra­l.

Anders Hägglund, ansvarig utredare för polisutred­ningen, säger att de i nuläget inte har särskilt mycket att gå på när det gäller att identifier­a och hitta gärningsmä­nnen.

– Vi har inga direkta sig- nalement. Beskrivnin­gar av till exempel längd och hårfärg stämmer överens med tusentals andra, det behöver vara något mer som sticker ut, säger han.

Finns ett vittne

Men läget kan komma att ändras.

– Det finns ett vittne till händelsen som ska höras, vi får se vad som kommer fram då, säger Anders Hägglund.

I den lokala Facebookgr­uppen, Händer i Hässelby villastan, har många uttryckt sitt stöd för flickan och hen- nes familj, men också frustratio­n över att sådana här händelser inträffar överhuvudt­aget.

Men att barn utsätts för rånförsök är ovanligt, menar Anders Hägglund.

– Oftast är offren äldre, personer som gärningsmä­nnen räknar med har pengar och värdesaker. Så här unga offer tillhör undantagen, säger han.

Vet du mer om händelsen, hör av dig till polisen på 114 14.

 ??  ?? FYSISKT OSKADD.
FYSISKT OSKADD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden