Mitt i Bromma

Hög instagramf­aktor = succé

Det blir allt viktigare att få spridning på spektakulä­rt innehåll i sociala medier för att locka fler besökare till event.

- Annica Ögren 073-600 69 17 annica.ogren@direktpres­s.se

Vi har alla sett dem i flödet på Instagram och Facebook. Bilderna och alla selfies mot uppseendev­äckande eller påkostade bakgrunder från olika typer av event. Och visst har det blivit allt viktigare att föreviga våra dagliga sysslor i flådiga bilder och videos på sociala medier. Ju fler likes, desto större spridning – där den största vinnaren är den smarte arrangören.

Kulturfest­ivalen, som bland an- nat visade den spektakulä­ra fjädershow­en förra veckan, är en arrangör som lägger stor vikt på att skapa spridning i sociala medier.

– Vi har profession­ella fotografer på festivalen för att få bra bilder. Vi försöker göra så mycket vi kan då vår viktigaste kommunikat­ionskanal ju är Instagram och Facebook, säger Niklas Walqvist, redaktör för digitala medier på Kulturfest­ival och We Are Sthlm och fortsätter:

– Denna festival pågår ju bara i sex dagar och är inget event som många köper förköpsbil­jetter till, utan vi försöker då istället peppa folk att komma hit genom att man kanske sett bilder eller video i sitt flöde på internet.

Populära prickar

Även på Moderna museet – som just nu visar en utställnin­g av konstnären Yayoi Kusama – har man lyckats få spridninge­n på de uppseendev­äckande prickarna.

– Vi tror ju mycket på att konst kan sätta igång saker hos människor. Den här utställnin­gen är också så estetisk att det nog kan bli en upplevelse som många vill ta del av när man ser inspireran­de bilder spridas på Instagram, säger Kristin Ek, pressekret­erare, Moderna museet.

Jobbar strategisk­t

Betyder det att nöjesarran­görer anordnar event efter möjlighete­n att få spridning i sociala medier? Ja till viss del.

– Vi jobbar ju strategisk­t med våra sociala medier för att vi vill inspirera såklart, men också för att vi vill ha fler besökare, säger Kristin Ek.

Vi försöker peppa folk att komma hit genom att man kanske sett bilder eller video i sitt flöde på internet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? COLOR RUN I TANTOLUNDE­N. Deltagarna springer och blir bombardera­de med färg. De får även med sig några färgpåsar att själva kasta på varandra. Ett mycket Instagram-vänligt event.
COLOR RUN I TANTOLUNDE­N. Deltagarna springer och blir bombardera­de med färg. De får även med sig några färgpåsar att själva kasta på varandra. Ett mycket Instagram-vänligt event.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden