Mitt i Bromma

Koppla era hundar, för hundans!

-

Det är olagligt, skrämmande och totalt respektlös­t att så många vägrar att koppla sina hundar i områden där man strikt inte får ha lösa hundar utan koppel. Det finns tydliga regler och kartor på var man får ha sin hund lös utan koppel på kommunens hemsida, trots detta så stöter jag dagligen på lösa hundar i bostadsomr­åden och promenadst­råk, ofta har ägaren inte alls koll på vad den gör och det har hänt flera gånger att lösa hundar springer fram till både mig och mina hundar och de har nu blivit rädda för alla hundar för de inte känner sig trygga.

Trots att vi är en hundfamilj så känner vi oss otrygga när detta händer och det ger andra hundägare dåligt rykte, vi vill kunna ta en promenad med eller utan hundar och känna oss trygga och lugna. Hundar är djur och man kan aldrig vara 100 procent att den lyder i alla situatione­r och även värre, den du möter vet inte det. Du kan möta någon som är hundrädd, allergisk, barn som den springer fram till som blir rädda eller knuffar när den hoppar, det kan bli traumatisk­a effekter bara för att du vägrar lyda regler och förordning­ar.

Totalt respektlös­t att ni som gör detta tror att ni står över regler och bortser från övriga samhället. Ta ansvar och släpp endast din hund i inhägnade områden där det är tillåtet. Det måste bli hårdare straff och regler för detta problem, det förstör för oss andra mer än ni kan ana. Arg och frustrerad hundägare

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden