Mitt i Bromma

Han öppnar ny delikatess­butik i september

”En modern och urban lanthandel”. Så beskriver Johan Cottino sin nya satsning Cottino’s skafferi som snart slår upp portarna mittemot Islandstor­get.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Just nu är lokalerna på Bergslagsv­ägen bara en stor arbetsplat­s med färgprover på väggarna och kakelplatt­or i en hög på golvet. Men snart ska här finnas delikatess­butik, restaurang och bageri.

– Det blir som en modern och urban lanthandel som ska vara till för både barn- familjer och väldigt matintress­erade, säger ägaren Johan Cottino.

Kött, chark och take away

I butiken och restaurang­en kommer fokus ligga på kött, chark och take away, medan bageriet kommer sälja eget bröd och bullar.

– Det finns redan liknande koncept idag men jag hoppas att detta ska bli lite mer personligt, säger Johan Cottino.

Efter flera år som bland annat kock och köksmästar­e är det nu första gången som Johan Cottino öppnar något eget och efter lite sökande fastnade han för lokalen i Bromma.

– Här finns möjlighete­n att förverklig­a alla delar av min dröm – att folk bara ska komma in på en kaffe, äta eller köpa med sig något, säger han och hoppas att både Brommabor och de som bor längre ut i Västerort ska hitta hit.

Han själv tror att det kommer bli ett välkommet tillskott till området.

– Det finns en del bra restaurang­er men jag tror att hela området mår bra av att fler verksamhet­er öppnar, säger han.

Målet är att lunchserve­ringen och bageriet ska slå upp portarna i september och kvällsserv­eringen starta i oktober.

– Drömmen är att få gäster som kommer tillbaka och en del som kanske bara stannar till på ett glas vin och snackar ett tag. Jag skulle vilja att det blir som Västerorts vardagsrum, säger Johan Cottino.

 ??  ??
 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? PÅ GÅNG. Idag är lokalerna en arbetsplat­s. Men snart ska här finnas både delikatess­butik och restaurang.
FOTO: YLVA BERGMAN PÅ GÅNG. Idag är lokalerna en arbetsplat­s. Men snart ska här finnas både delikatess­butik och restaurang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden