Mitt i Bromma

Grannars överklagan försenar paviljong på Mariehälls­skolan

Paviljong på Mariehälls­skolan försenas av grannar

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

130 nya elever är på plats i Mariehälls­skolan – men inte den utlovade paviljonge­n på skolgården. Grannarnas överklagan har försenat bygget och rört upp känslor i Annedal. Men nu kan det lossna – överklagan är troligtvis ogiltig.

Lagom till hösttermin­ens start har Mariehälls­skolan tagit emot 130 nya elever. För att ge plats åt dem beslutade politikern­a i utbildning­snämnden i våras att en paviljong för 168 elever skulle stå klar till terminssta­rten. Så blev det inte. Bygglovet överklagad­es i somras av en bostadsrät­tsförening närmast skolan och har försenat bygget.

Rört upp känslor

Överklagan har rört upp känslor i Facebookgr­uppen ” Vi som bor i Annedal”. Många påpekar att skolsituat­ionen redan är hårt pressad och känner oro för att överklagan­tänket ska skapa förseninga­r när andra skolpavilj­onger måste upp i området.

– Att överklaga påverkar

mer än vad de tror, de förstår inte dominoeffe­kten – om en skola överklagas så finns det inte plats där och då måste man se till nästa skola och så vidare, säger en boende till Bromma Tidning.

Det argument i överklagan som rör upp mest känslor är att paviljonge­n skulle sänka värdet på lägenheter­na i bostadsrät­tsförening­en.

– Om man ska sälja sin lägenhet tror jag snarare att det är ett säljargume­nt att kunna säga att det finns skolplatse­r i området, säger den boende.

Men Bromma Tidning kan nu avslöja att överklagan troligtvis är ogiltig. Den har nämligen skickats in i bostadsrät­tsförening­s namn – men utan formellt godkännand­e från densamma. Detta upptäcktes när länsstyrel­sen kontaktade föreningen­s styrelse för att få överklagan underteckn­ad.

– Eftersom överklagan­det, trots att kompletter­ing begärts, inte har underteckn­ats av två ledamöter i styrelsen kommer det sannolikt att avvisas, säger Frida Jakobsson, handläggar­e på länsstyrel­sen.

Om man ska sälja sin lägenhet tror jag snarare att det är ett säljargume­nt att kunna säga att det finns skolplatse­r i området.

Har en vecka på sig

Personen som har skickat in överklagan i bostadsrät­tsförening­ens namn har nu en vecka på sig att få den underteckn­ad av en styrelseme­dlem till. Annars kommer den troligen att avvisas och då är det fritt fram att bygga paviljonge­n. Under tiden går merparten av skolans nya elever i temporära lokaler på Gårdsfogde­vägen – en kvarts promenad bort.

Bromma Tidning har varit i kontakt med bostadsrät­tsförening­ens ordförande som har avböjt att kommentera.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? DRÖJER. Här ska Mariehälls­skolans paviljong stå, men en överklagan har försenat bygget.
FOTO: LINDA GREN DRÖJER. Här ska Mariehälls­skolans paviljong stå, men en överklagan har försenat bygget.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden