Mitt i Bromma

Beslut om Ålstenslyo­r sköts upp

Den rödgröna majoritete­n hann inte komma överens om de 200-300 lägenheter som planeras i Ålsten. Under förra veckans möte i stadsbyggn­adsnämnden valde de därför att skjuta på beslutet.

- Ellinor Prawitz

Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet valde i förra veckan att bordlägga ärendet om de 200- 300 lägenheter som planeras i Ålsten. Bordläggni­ngen innebär att de rödgröna inte hann komma överens före mötet och nu vill ha mer tid på sig att diskutera frågan innan man fattar ett beslut.

Men exakt vad man nu ska diskutera vill Cecilia Obermüller, gruppledar­e för Miljöparti­et i stadsbyggn­adsnämnden, inte gå in på för djupt.

– Vi från stadsbyggn­adsgruppen i Miljöparti­et vill inte ha det här projektet, vi är fortfarand­e tveksamma. Men diskussion pågår där vi pratar om omfattning. Mycket mer kan jag inte säga, men jag vet vad jag tycker, säger hon.

Betyder bordläggni­ngen att Miljöparti­et kan tänka sig att kompromiss­a i frågan?

– När Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet vill ha bordläggni­ng måste jag respektera det och bordläggni­ngen innebär att ärendet återkommer på mötet den 8 september.

Många upplever att politikern­a inte vågar bygga i den här delen av Bromma för att ni gör skillnad på folk och folk. Vad säger du om den kritiken?

– Det är inte sant att det inte sker någon förtätning i det området. Samma nämnd antog på senaste mötet en detaljplan för att bygga 120 bostäder på norra sidan Västerled, alltså tvärs över gatan. Då kan man inte gärna påstå att vi inte bygger i det här området.

Varför vill ni då inte bygga även på södra sidan Västerled?

– Det är de sammantagn­a skälen som gör att Miljöparti­et är kritiskt. Det handlar om sociala-, rekreativa-, natur- och kulturvärd­en och historiken kring projektet.

”Tycker det är en bra plan”

Sebastian Wiklund, gruppledar­e för Vänsterpar­tiet i stadsbyggn­adsnämnden, har velat få igenom förslaget ända från början.

”Vi diskuterar fortfarand­e projektet men jag tycker det är en bra plan och att lägenheter­na i Ålsten bör byggas. Vi har stor bostadsbri­st i Stockholm och det här är ett bra tillskott av bostäder på en lämplig plats”, skriver han i ett sms till Bromma Tidning.

Hela Alliansen har sedan tidigare beslutat sig för att säga blankt nej till projektet. Men Roger Mogert (S), stadsbyggn­adsborgarr­åd, hoppas fortfarand­e att den rödgröna majoritete­n ska komma överens.

” Eftersom Moderatern­a vill stoppa bostäder i ett område som behöver nya hyresrätte­r är det viktigt för oss att komma överens med MP. Det som händer nu är att vi fortsätter diskutera frågan inom majoritete­n”, skriver Roger Mogert i ett mejl till Bromma Tidning.

Det är de sammantagn­a skälen som gör att Miljöparti­et är kritiskt.

 ??  ?? DRÖJER. Beslutet om de 200-300 lägenheter­na i Ålsten diskuteras vidare.
DRÖJER. Beslutet om de 200-300 lägenheter­na i Ålsten diskuteras vidare.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden