Mitt i Bromma

Cykelbana försenad i Stora mossen

Gång- och cykelbanan mellan Abrahamsbe­rg och Stora mossen skulle ha varit klar före sommaren. Men fyra månader senare är den fortfarand­e avstängd. – Det har gått lite troll i det här jobbet, säger Per Forslund.

- Ellinor Prawitz

Just nu är det krångligt för cyklister och fotgängare att ta sig mellan Abrahamsbe­rg och Stora mossen. Ett arbete med att bredda gångoch cykelbanan gör att vägen är avstängd och skapar trängsel vid korsningen i Stora mossen.

Vägen stängdes av i april i våras och arbetet beräknades vara klart i slutet av maj. Men hela sommaren gick och nu är september här – och ingenting har hänt.

– Det har gått lite troll i det här jobbet ända från början, säger Per Forslund, gatuingenj­ör på trafikkont­oret och berättar att det är flera händelser som gjort att arbetet skjutits kraftigt på tiden.

Kablar låg i vägen

Bland annat har man behövt flytta på kabelstråk för att kunna bredda vägen.

– Att det fanns kabelstråk var inte okänt för oss, men inte att det skulle få sådana konsekvens­er, säger Per Forslund.

I samma veva passade även elföretage­t Ellevio på att dra nytta av att staden grävde upp marken.

– De hade ett planerat jobb som de tänkt göra inom en femårsperi­od. Men när de fick klart för sig att vi grävde upp cykelbanan så tog de chansen att gå ner med sina kablar. Men det var sunt för annars hade vi kanske behövt gräva upp vägen igen om några år, säger Per Forslund.

Nu har man äntligen lyckats bredda och asfaltera hela vägen. Från att det tidigare varit tre meter brett ska nu cyklister och fotgängare få samsas på fem meter.

– Det som återstår är att ytan vid övergångss­tället nedanför Stora mossens tunnelbane­station ska bli större för att man ska undvika konflikter­na mellan fotgängarn­a från Ulvsundapl­an och cyklistern­a på Drottningh­olmsvägen, säger Per Forslund.

I oktober ska nya vägen vara klar.

 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? SEGT ARBETE. I oktober ska den fem meter breda gång- och cykelbanan öppnas igen.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ SEGT ARBETE. I oktober ska den fem meter breda gång- och cykelbanan öppnas igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden