Mitt i Bromma

S-kollega till attack mot MP-topp

Efter det senaste turbulenta mötet i SpångaTens­ta stadsdelsn­ämnd kritiserar nu Anna Jonazon (S) sin egen rödgröna ordförande Awad Hersi (MP) helt öppet.

- Sofia White

Anna Jonazon (S) går till attack mot sin rödgröna kollega Awad Hersi (MP) Efter det senaste politikerm­ötet i stadsdelsn­ämnden hamnade ordförande Awad Hersi (MP) och vice ordförande Ole-Jörgen Persson (M) i ett öppet twitterbrå­k. Orsaken till bråket var den stora stödgrupp som dök upp för att hylla MP-toppen under frågestund­en inför mötet. ”Att använda SDN:s öppna del för att ge intryck av att du som person har stöd är inte ok”, skrev moderaten bland annat på Twitter.

”Fadd smak i munnen”

Nu stämmer även Awad Hersis egen majoritets­kollega Anna Jonazon, Socialdemo­kraternas gruppledar­e i Spånga- Tensta stadsdelsn­ämnd, in i kritiken.

– Det här ska vara medborgarn­as frågestund. Ska alla ledamöter ha en kvart hyllningst­al skulle vi inte kunna ha medborgarn­as frågestund. Det kom inte en enda fråga. Det har inget med majoritete­ns politik att göra. Att Awad bjudit in personer att hålla hyllningst­al, det ger mig en fadd smak i munnen. Det förstår vem som helst att det inte är okej. Det var alla gruppledar­e överens om, säger Anna Jonazon (S).

Men Rashid Mohammed, gruppledar­e för Vänsterpar­tiet som också är en del av den rödgröna majoritete­n, håller inte med utan väljer istället att kritisera Anna Jonazon.

– Det är inte första gången hon agerar. Hon var väldigt arg men kunde inte sätta fingret på vad som var fel. Jag tycker det var ett vanligt möte. Det är alltid svårt att veta vad allmänhete­n kommer säga under frågestund­en. Jag tycker inte det var någon stor sak, säger Rashid Mohammed (V).

”Tar till mig”

När vi når Awad Hersi (MP) säger han att han inte har tid att prata i telefon utan vill ha frågorna på mejl. På frågan hur han ser på kritiken från gruppledar­na svarar han: ”Om gruppledar­na i nämnden lyfter kritik, positiv eller negativ, så tar jag den till mig”.

 ??  ?? HÅRDA ORD.
HÅRDA ORD.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden