Mitt i Bromma

POLISRAPPO­RTEN

Hektisk vecka i Vällingby: Två rån och en skjutning

-

■ En bil besköts i tisdags kväll på Ullvideväg­en i Vinsta. Flera boende ringde polisen och rapportera­de att de hört skottlossn­ingen. När polisen kom till platsen upptäckte de en bil som krockat, som hade ett flertal skotthåll. En förundersö­kning om försök till mord och brott mot vapenlagen har inletts.

– Någon har sett två personer springa därifrån men vi har inga målsägare och inga misstänkta. Just nu vet vi inte heller vems bilen är, säger Mats Eriksson, presstales­person vid Stockholms­polisen.

I måndags utsattes Telia-butiken i Vällingby för ett rån. Två personer som beskrivs som smala och iklädda gummimaske­r hotade personalen med kniv och eventuellt ytterligar­e något vapen. Rånarna fick med sig två säckar med mobiltelef­oner och försvann i en BMW. Bilen hittades senare av polisen och man spanade under kvällen efter rånarna med helikopter men utan att lyckas hitta dem. I onsdags hade fortfarand­e ingen gripits.

Även under natten mellan tisdag och onsdag utsattes en butik i Vällingby city för brott. Larmet i klädaffäre­n JC gick vid två på morgonen. Någon eller några hade krossat en ruta, tagit sig in och fått med sig en okänd mängd kläder.

– Det låg kläder i öppningen och utanför butiken stod en bil på tomgång. Hundpatrul­ler sökte efter förövarna men utan resultat, säger Mats Eriksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden