Mitt i Bromma

Restaurang­död – då blir det lyor i Stora Mossen

Vad har en pizzeria, libanesisk restaurang och Solna korv gemensamt? De, och flera andra restaurang­er, har under kort tid gått omkull i samma lokal i Stora Mossen. Men nu har den sista restaurang­en fått klappa igen för gott. Hela huset ska bli till bostad

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

I huset vid korsningen i Stora Mossen har kinakrogen Tung Fat legat sedan många år tillbaka. Men restaurang­lokalen bredvid har haft det lite slitigare och har på kort tid fått se flertalet restaurang­ägare passera genom dörrarna.

Vissa har kommit och gått så snabbt som inom ett år. Här har det legat bland annat en libanesisk restaurang, Solna korv, pizzeria, en restaurang med influenser från Mellanöste­rn och nu till sist Ulvsunda fast food.

– Det är inte perfekt läge om man tänker efter, precis vid bilvägen och svårt att stanna till med bil. Det är inte guldläge och inte de här höga omsättning­arna där, säger en tidigare restaurang­ägare som förklaring till den närmast bisarra ruljansen.

Kanske har förbipasse­rande lagt märke till att kinakrogen Tung Fat varit stängd sedan en tid tillbaka. Nu har även det senaste tillskotte­t i raden av restaurang­er i grannlokal­en, Ulvsunda fast food, stängt för gott.

Den nya fastighets­ägaren har nämligen bestämt sig för att totalrenov­era huset och sätter nu stopp för de frekventa restaurang­skiftninga­rna. I de nya ritningarn­a finns ingen plats för restaurang­er.

– Vi köpte fastighete­n för något år sedan och hade en tanke på restaurang­er. Men ju längre vi ägde fastighete­n desto mer insåg vi att det inte funkade. Det är en väldigt hårt trafikerad korsning utan parkerings­platser, säger Ste- fan Demirian, på fastighets­bolaget Östanskog 26.

Nu ska restaurang­lokalernas stora skyltfönst­er bort och hela huset istället fyllas med bostadsrät­ter.

– Det ska ges nytt liv i form av moderna lägenheter för en yngre målgrupp, säger Mikael Israelsson, ansvarig mäklare för projektet.

Tyngdpunkt­en kommer ligga på ettor och tvåor men även några treor kommer byggas. Preliminär säljstart är satt till årsskiftet med inflytt nästa sommar.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? TUFFT LÄGE. Flera restaurang­er har försökt bedriva verksamhet i lokalerna vid Stora Mossen.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ TUFFT LÄGE. Flera restaurang­er har försökt bedriva verksamhet i lokalerna vid Stora Mossen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden