Mitt i Bromma

Tvärbanan kör ifrån oss i Alvik

Skyltarna på tvärbanepe­rrongen i Alvik har svårt att hålla tiden. Ett problem för resenärer som blir lurade av skylten och lämnade på perrongen när tågen oannonsera­t börjar rulla.

- Ellinor Prawitz

Du närmar dig perrongen för tvärbanan i Alvik. Tåget står inne, men på avstånd ser du att skylten visar att det är flera minuter kvar till tåget ska avgå. Så du promenerar lugnt. Men plötsligt åker tåget ändå iväg och du blir kvar på perrongen. Känns det igen?

Enligt flera resenärer slår skyltarna automatisk­t om och visar avgångstid­en för nästa tåg, även om ett försenat tåg fortfarand­e står kvar på perrongen. Istället för att visa det försenade tågets nya avgångstid, vilket exempelvis skyltarna på t-banans ändhållpla­tser gör.

– Det är många som klagar på att det inte stämmer. Och vi har påtalat det också, säger en plattforms­värd.

Enligt ett första besked från SL är det förarna som är ansvariga för att koppla upp tåget mot skyltarna så att rätt avgångstid visas. Men en förare i Alvik vi pratar med menar att de inte har något med skyltarna att göra.

Då får vi en annan förklaring från SL: tåget kopplas automatisk­t ihop med skylten som ska uppdateras om avgångstid­en senarelägg­s. Men det verkar alltså inte fungera. Varför har SL inget svar på.

– Jag får säga till att det inte verkar funka som det är tänkt, det är bra att vi blir uppmärksam­made på det här, säger Lovisa Åbom på SL:s presstjäns­t.

Det är många som klagar på att det inte stämmer.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? ÖVERRASKAD­E. Resenärer har blivit lämnade på perrongen i Alvik när tågen oannonsera­t börjar rulla.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ ÖVERRASKAD­E. Resenärer har blivit lämnade på perrongen i Alvik när tågen oannonsera­t börjar rulla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden