Mitt i Bromma

Sa upp sig och öppnade butik – i villaförrå­det

■■ Mia Livijn ville blir mer kreativ. Så hon sa upp sig från kontorsjob­bet inom fastighets­branschen och startade blomstudio i det omgjorda förrådet i villan i Ulvsunda. Det som först kändes som ett hopp ut för ett stup har nu gjort henne till en gladare m

- Text: Ellinor Prawitz | foto: Mikael Andersson

När vi flyttade till huset för 13 år sen gick jag bananas på trädgården. Det blev verkligen en passion. Det finns inte en växt eller buske som inte bytt plats flera gånger i min trädgård. Det är som att måla en tavla – man provar ett ställe och så blev det kanske inte som man tänkt. Man gräver upp och gräver ner, jag experiment­erar och trädgården byter skepnad hela tiden.

Under årens lopp har jag startat hur många företag som helst i huvudet. Det tror jag inte att jag är ensam om. Och så tänkte jag ”nu är jag mitt i livet – ska jag inte ta chansen att testa hur det är att vara egenföreta­gare?”.

Den mentala biten är den svåra. I början var det som att hoppa ut för ett stup, och det är fortfarand­e jätteläski­gt. Men jag är glad att jag har tagit chansen. Jag tycker det är väldigt kul att vara företagare. Det är så tillfredss­tällande att hjälpa folk. När det kommer en kund som har något de vill förändra i hemmet eller i trädgården och man kan lotsa dem i den processen och se att de är nöjda – det är en sån himla härlig känsla.

Man lär sig jättemycke­t och det är galet slitigt. Jag tänker tillbaka på när jag kom till jobbet på morgonen tidigare: då satte man sig ner framför datorn, kollade mejlen och tog en kaffe. Nu sitter jag i bilen klockan sex på morgonen på väg till Årsta partihalla­r, och så ska man fatta beslut kvart över sex. Så det är jätteskill­nad.

Det är ju en startsträc­ka men det har gått över förväntan. Jag hade inte kunna tänka mig att det skulle bli så bra respons. Familjen tycker att jag skrattar mycket mer och jag kanske har fått lite färre grå hårstrån. Jag känner mig mycket gladare, och att jag styr över min egen vardag – det är riktigt skönt.

Den mentala biten är den svåra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden