Mitt i Bromma

Bob Dylan får Nobelprise­t – då jublar Bromma Records

Att Bob Dylan vinner nobelprise­t i litteratur är en skräll. Men på Bromma Records i Abrahamsbe­rg tar man glatt emot nyheten. – Ett tecken på att det kan bli ett bra skivår, säger ägaren Mats Örnbrand.

- Ellinor Prawitz

Förra veckans sensation: Bob Dylan vinner årets nobelpris i litteratur. Många är snopna – kanske inte minst bokhandlar­na som varje år kan gnugga händerna inför att få sälja en herrans massa ex av nobelprist­agarnas böcker.

Men i år är det en annan bransch som kan vara desto gladare – skivbransc­hen. När vi ringer skivaffäre­n Bromma Records strax efter att Sara Danius, Svenska Akademiens ständiga sekreterar­e, tillkännag­ivit att Bob Dylan vunnit priset har butiksägar­en Mats Örnbrand ännu inte nåtts av nyheten. Men han blir riktigt glad när han får höra det.

– Oj, oj,oj! Gud vad roligt. Det låter som en riktig skräll, säger han.

Tror du fler kommer komma och köpa Bob Dylan nu?

– Ja, de tror jag. Det får jag nog se som ett tecken på att det kan bli ett bra skivår, absolut. Bob Dylan säljer ju generellt väldigt bra. Många som är litterärt intressera­de kommer nog också.

Kommer du se till att köpa in fler Bob Dylanplatt­or nu då?

– Jag har svårt att styra exakt vad som köps in eftersom jag köper begagnat. Men jag kommer se till att ha Bob Dylan.

Vad tycker du om Dylan?

– Han är ju inte så lättsam. Det är ju inte som att det är fest och man ba ”sätt på Dylan!”. Men han är duktig.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? GLAD. ”Det får jag nog se som ett tecken på att det kan bli ett bra skivår”, säger Mats Örnbrand på Bromma Records.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON GLAD. ”Det får jag nog se som ett tecken på att det kan bli ett bra skivår”, säger Mats Örnbrand på Bromma Records.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden