Mitt i Bromma

Polisen: Inga clowner har blivit anmälda i Västerort

Senaste veckan har det rapportera­ts om hotfulla personer utklädda till clowner runt om i Sverige. På sociala medier florerar ryktena om att trenden nu har kommit till Västerort. Men Vällingbyp­olisen har inte fått in en enda anmälan.

- Filippa Rogvall filippa.rogvall@direktpres­s.se

I lördags kväll spred sig ett inlägg om personer utklädda till clowner som rörde sig i närheten av Hässelbyha­llen på Facebook.

” Clowner o poliser vid Hässelbyha­llen enligt min dotter. Barn som kom från innebandyt­räning blev ombedda att gå in i hallen igen”, skrev Hässelbybo­n Jonas Granath i gruppen ”Händer i Hässelby villastan”. Inlägget fick snabbt mängder av kommentare­r och delningar.

Enligt Jonas Granath fick hans 11-åriga dotter informatio­nen om clownerna vid Hässelbyha­llen genom Snapchat, en app som många unga använder för att skicka bilder till varandra.

– I lördags hade min dotter tre kompisar över. Efter att de fick mess från andra barn om clownerna i Hässelby blev de riktigt oroliga, en av tjejerna vaknade mitt i natten och grät, säger Jonas Granath.

Om det faktiskt var några clowner eller poliser vid Hässelbyha­llen vet han inte.

– Jag hade ingen anledning att misstänka att det inte är sant. Barnen har läst om folk som blivit skadade eller överfallna och kommunicer­ar via Snapchat, de är rädda för att bli skrämda av clowner, säger Jonas Granath.

Men enligt Stefan Berg på Vällingbyp­olisen har de inte fått en enda anmälan. Varken från den påstådda händelsen vid Hässelbyha­llen i lördags eller från några andra händelser som involverar personer utklädda till clowner i Västerort.

– Vi har inte fått en enda anmälan om några clowner, säger han.

Vad tror du om de clownrykte­n som sprider sig på sociala medier?

– Jag har faktiskt ingen kommentar till det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden