Mitt i Bromma

Jag dammsög i restaurang­en samma dag som jag födde vårt första barn

Paret bakom Elliots i Äppelviken berättar om slitet bakom populära restaurang­en.

- Text: Ellinor Prawitz | Foto: Mikael Andersson

Mathias: Vi skulle inte alls bli restaurang­människor från början. Martina pluggade på lärarhögsk­olan och jag skulle bli byggnadsin­genjör.

Martina: Vi pluggade i ett år tills vi kände ”nej fy vad tråkigt”. Restaurang­branschen är supersliti­g men hos mig ligger den lite i blodet. Hela min släkt kommer från den världen. Både min farfar och pappa har bland annat drivit Berns.

Mathias: Så vi startade Elliots 2008 och ville laga den mat vi tycker om oavsett om det är franskt, italienskt eller asiatiskt. Vi började med höga ambitioner med vita dukar på borden och sådär. Men det tog ganska lång tid innan folk började acceptera oss här.

Martina: Ja, i början var folk lite rädda för att gå hit med sina barn eller bara klädda i jeans för att de tänkte att det var en ”finrestaur­ang”. Men det är ju inte alls vårt tänk, vi har ju barn själva - alla är välkomna. Så vi tänkte att de där vita dukarna - de får nog ryka.

Mathias: Fast något jag är stolt över är att vi alltid har varit konsekvent­a. Även om det varit upp- och nedgångar så har vi kört på.

Martina: Men att driva krog innebär att man får flänga fram och tillbaka. Vi har haft stängt en dag på åtta år. Och jag stod och dammsög i restaurang­en samma dag som jag födde vårt första barn.

Mathias: Jag är alltid på jour. Jag kan vara hemma och så ringer de på kvällen och säger ”nu börjar det komma jättemycke­t folk, nu får du komma”.

Martina: Men när det är intensivt får man ju också tänka att vi har valt det själva och det är väldigt härliga saker vi håller på med. Det händer saker hela tiden.

Mathias: Och vi har superlånga frukostar varje dag. Det är vår familjemål­tid.

Det tog ganska lång tid innan folk började acceptera oss här.

 ??  ??
 ??  ?? Mathias och Martina Elliot Ålder: 38 och 37 år Gör: Driver restaurang­en Elliots i Äppelviken. Bor: Ålsten med barnen Minnie, 8 år, Freddie, 4 år, och Charlie, 7 månader. Aktuella med: Har just släppt kokboken ”Elliots i Bromma” på Vinghästen förlag med...
Mathias och Martina Elliot Ålder: 38 och 37 år Gör: Driver restaurang­en Elliots i Äppelviken. Bor: Ålsten med barnen Minnie, 8 år, Freddie, 4 år, och Charlie, 7 månader. Aktuella med: Har just släppt kokboken ”Elliots i Bromma” på Vinghästen förlag med...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden