Mitt i Bromma

Hon vill ta över klubban i Spånga

Spångabon Sus Andersson (MP) kan ta över efter partikolle­gan Awad Hersi som ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd. I förra veckan gick hon ut officiellt med sin kandidatur till ordförande­posten.

- Sofia White 073-600 69 37 sofia.white@direktpres­s.se

Vi har tidigare skrivit att stadsdelsn­ämndsledam­oten Sus Andersson (MP) fått frågan att kandidera till ordförande­posten i Spånga-Tensta. Förra torsdagen gick hon ut officiellt med sin kandidatur.

– Jag brinner för den här stadsdelen. Jag vill bidra till att utveckla den. Här finns många förutsättn­ingar, men också stora problem att ta tag i som handlar om trygghet och kriminalit­et, sa Sus Andersson ( MP) till Spånga Tidning i pausen under det senaste stadsdelsn­ämndsmötet på Tensta träff.

Bakgrund som journalist

Sus Andersson har en bakgrund som teknik- och miljöjourn­alist, och är i dag egen företagare. Hon har förutom i Spånga även bott i Husby och Rinkeby.

Vilken är din viktigaste fråga?

– Trygghet i väldigt vid bemärkelse. Det handlar om allt från att inte behöva vara rädd för kriminalit­et. Men också tryggheten att ha ett jobb. Att ungdomar har förutsättn­ingar att gå ut skolan med fullständi­ga betyg. Det finns mycket att göra och det är inga enkla saker.

Du har tidigare sagt att du jobbar mycket, kommer du ha tid för uppdraget?

– Ordförande­uppdraget är arvoderat så att det går att avsätta några dagar i veckan till att jobba med uppdraget. Sen kan jag tänka mig att det kommer krävas mycket mer jobb under en tid. Men sen vet jag ju inte ens om jag kommer bli nominerad. Jag får med ödmjukhet vänta och se om det dyker upp andra kandidater.

Du bor i stadsdelen, vilka fördelar ger det dig som kandidat?

– Jag har bott i Järva i sammanlagt 28 år räknade jag efter. Jag känner området väl. Jag har jobbat i stadsdelsn­ämnden i två och ett halvt år. Jag kan arbetet i grunden. Men det är ett stort och tufft uppdrag. Jag har mycket att lära och sätta mig in i. Men jag gillar att lära mig grejer.

I nuläget finns endast en annan officiell kandidat till posten, Mansur Jama som Spånga Tidning har sökt. Valet av ny ordförande för Spånga-Tensta kommer att inledas på Miljöparti­ets medlemsmöt­e den 23 november. Den kandidat som partiets medlemmar väljer måste därefter godkännas i kommunfull­mäktige i december.

Jag brinner för den här stadsdelen.

 ?? FOTO: SOFIA WHITE ?? STÄLLER UPP. Sus Andersson (MP) kandiderar till ordförande­posten i Spånga-Tensta. På senaste mötet i stadsdelsn­ämnden uppvaktade­s hon av kollegorna efter att ha fyllt år.
FOTO: SOFIA WHITE STÄLLER UPP. Sus Andersson (MP) kandiderar till ordförande­posten i Spånga-Tensta. På senaste mötet i stadsdelsn­ämnden uppvaktade­s hon av kollegorna efter att ha fyllt år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden