Mitt i Bromma

Svårt att återvinna utan bil

- Hanna Wistrand, ordförande, Liberalern­a Bromma Lars-Åke Davidsson, ordförande, Liberalern­a Hässelby-Vällingby

Om man bor i lägenhet i Västerort, särskilt i de delar som är lite äldre, finns få eller inga möjlighete­r till återvinnin­g. Om man dessutom inte äger en bil blir återvinnin­g i det närmaste en omöjlighet.

Att anlägga återvinnin­gsstatione­r är en långsam process som kräver bygglov. Avfallspla­n 2017–2020 är ett steg i rätt riktning men inget som löser den situation vi nu befinner oss i med ett minskande antal återvinnin­gsstatione­r.

Mobila miljöstati­oner finns redan, dessa turer är glesa och gäller endast farligt avfall. De är dock mycket välfungera­nde. Vi i Liberalern­a Bromma och Hässelby-Vällingby föreslår därför att på platser där återvinnin­gsstatione­r saknas eller ligger glest, till exempel i Nockeby, Minneberg och Hässelby villastad, införa mobila återvinnin­gsstatione­r enligt rullande schema. Problemet gäller hela Västerort så ett helhetsgre­pp är naturligtv­is önskvärt.

Mobila miljöstati­oner är ett snabbt, tillgängli­gt och enkelt sätt att lösa den rådande situatione­n tills mer permanenta lösningar kan installera­s. Väster- ort har rätt till lika stor tillgängli­ghet att återvinna som övriga staden. Så är inte fallet nu.

Vi föreslår att man utreder möjlighete­n att införa mobila återvinnin­gsstatione­r i Västerort på de platser där det är långt till återvinnin­g, eller helt saknas i dag. Skrivelser om detta har och kommer att lämnas in till våra respektive stadsdelsn­ämnder.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? OTILLGÄNGL­IG. terort. Utan bil är det svårt att ta sig till återvinnin­gsstatione­rna. Liberalern­a vill därför se fler mobila stationer i Väs-
FOTO: MOSTPHOTOS OTILLGÄNGL­IG. terort. Utan bil är det svårt att ta sig till återvinnin­gsstatione­rna. Liberalern­a vill därför se fler mobila stationer i Väs-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden