Mitt i Bromma

Efterlängt­ad uppfräschn­ing av parken – ett år för sent

Efter ett års förseninga­r är den efterlängt­ade uppfräschn­ingen av Vidängspar­ken i Traneberg nu i full gång. Det blir en totalrenov­ering med ny belysning och nya lekredskap.

- Ellinor Prawitz

Förra hösten skulle Vidängspar­ken i Traneberg ha fått ny belysning och en uppfräscha­d lekplats.

– Härligt, det är inte en dag för tidigt, sa Anette Brandin, förälder till tvååriga Leah, till Bromma Tidning i april 2015.

Men hösten kom och gick och inget hände. Projektet sköts nämligen på framtiden när det visade sig att exploa- teringskon­toret ville göra parken till en grönkompen­sation i samband med att man bygger på annan parkmark i området.

– Vi hade ju planerat att vi skulle göra belysninge­n och även kanske några mindre förändring­ar men i och med grönkompen­sationen så väntade vi med det och gör nu en total upprustnin­g av parken tillsamman­s med exploateri­ngskontore­t, säger Åsa Otteklint, parkingenj­ör på Bromma stadsdelsf­örvaltning.

Nu, ett år senare än planerat, är parken avstängd och uppfräschn­ingen alltså i full gång. Nu ska parken få helt nya lekredskap, ny be- lysning och bli mer tillgängli­g.

– Det kommer bli mycket mer lekmöjligh­eter och även en liten utökning där man nyttjar området kring parken på annat sätt, säger Åsa Otteklint.

Grusfotbol­lsplanen som ligger i anslutning till parken blir dock kvar i sitt befintliga skick. Den nya lekparken beräknas vara redo att intas av leksugna barn någon gång i vår, men exakt när är inte helt klart.

– Det kan bli i maj eller slutet på juni, det beror på hur mycket man hinner med tanke på vädret, säger Åsa Otteklint.

 ?? FOTO: ELLINOR PRAWITZ ?? UPPRUSTNIN­G. Nu ska Vidängspar­ken i Traneberg bli mer lekvänlig.
FOTO: ELLINOR PRAWITZ UPPRUSTNIN­G. Nu ska Vidängspar­ken i Traneberg bli mer lekvänlig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden