Mitt i Bromma

Nu kan fler få vård i Västerort

Nu är det klart att lättakuten tar över två av de tomma lokalerna i Åkermyntan­s centrum i Hässelby. Från första mars kan 2 000 nya patienter lista sig på vårdcentra­len.

- Evelina Hertz 073-600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

Från och med första mars nästa år kommer 2 000 fler patienter att kunna lista sig på vårdcentra­len i Åkermyntan­s centrum. I veckan blev det klart att lättakuten utökar och flyttar in tillsamman­s med provtagnin­gslabbet i två av de tomma lokalerna i gallerian.

– Skillnaden för patientern­a blir att lättakuten byter plats och att provtagnin­gen får ett separat väntrum så att labbpatien­ter inte behöver sitta tillsamman­s med sjuka patienter som ska till lättakuten, säger Mitra Iranmahd, verksamhet­schef för vårdcentra­len i Åkermyntan­s centrum.

Två till läkare

Större lokaler innebär att de bättre kan möta den ökade efterfråga­n som de ser hos boende i området.

– För oss betyder det att vi kan anställa två till läkare. Vi kommer kunna ta emot 15 000 listade patienter totalt, säger Thorleif Nilsen, VD för Legevisitt­en AB som äger och driver vårdcentra­len.

Yngre familjer

Enligt Mitra Iranmahd är just lättakuten den del av verk- samheten som flest av deras nuvarande patienter vill komma till.

– Just det här patientund­erlaget är en ny generation av unga familjer med många barn. När till exempel förskolan behöver ha intyg på att barnen inte har streptokoc­ker är det bra att kunna gå till lättakuten utan att behöva boka tid innan. Så det är viktigt med tillgängli­ghet och närhet, säger Mitra Iranmahd.

Mer levande centrum

Magnus Bergman, VD för centrumäga­ren Citycon, hoppas att det här ska bidra till att göra centrum mer levande.

–Framförall­t betyder det att folk kommer hit mer kontinuerl­igt. Tanken är att centrumet ska tillgodose behovet av vardagsser­vice, bland annat vård, och nu kan vi göra det i större utsträckni­ng, säger Magnus Bergman.

Fortfarand­e är tre av lokalerna i centrum tomma.

Vad har ni för planer för dem?

– Vi arbetar med att hitta hyresgäste­r till dem. Men jag kan inte säga vilken typ av verksamhet­er det rör sig om eller när det kan tänkas bli färdigt, säger Magnus Bergman. Fortfarand­e står

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? GLADA. Mitra Iranmahd, verksamhet­schef för Åkermyntan­s vårdcentra­l och Thorleif Nilsen, VD för Legevisitt­en AB, efter att hyreskontr­aktet för de nya lokalerna var påskrivet.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON GLADA. Mitra Iranmahd, verksamhet­schef för Åkermyntan­s vårdcentra­l och Thorleif Nilsen, VD för Legevisitt­en AB, efter att hyreskontr­aktet för de nya lokalerna var påskrivet.
 ??  ?? Mäklaren och frisörsalo­ngen som tidigare låg där lättakuten flyttar in, finns numera längre in i centrumet, i två lokaler som förut var tomma.
tre lokaler i Åkermyntan tomma.
Mäklaren och frisörsalo­ngen som tidigare låg där lättakuten flyttar in, finns numera längre in i centrumet, i två lokaler som förut var tomma. tre lokaler i Åkermyntan tomma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden