Mitt i Bromma

Vällingbys hemligaste torg ska bli mer levande

Har du hört talas om Albert Aronsons torg? Förmodlige­n inte. Men nästa år kan den öde ytan mellan Trappan, bibblan och Tegelhögen livas upp.

- Evelina Hertz

Få känner till torget som kallats upp efter Svenska Bostäders grundare. I Vällingby knyts Kulturhuse­t Trappan, Vällingby bibliotek och fritidsgår­den Tegelhögen ihop av Albert Aronsons torg. En öde plats som inte används i dag.

– Det är absolut Vällingbys hemligaste torg, men så ska det vara inte mer, säger Berndt Sehlsledt från Hässelby hembygdsfö­rening.

I maj anordnar hembygds- föreningen för fjärde året ett mopedrally, som den här gången ska gå via torget.

– I dag är det ett dött torg och för att det ska bli mer känt är det viktigt att det händer något där. Vi ska lägga in en kontroll på torget där förarna får göra sina spektakulä­ra manöverpro­v, säger Berndt Sehlstedt.

Första januari byter Kulturhuse­t Annexet officiellt adress till Albert Aronsons Torg 5, efter att de fått veta att deras gamla adress Vällingby backe 13 inte existerar.

– Vi började prata om torget och att det vore kul om alla kulturinst­itutioner runtomkrin­g gjorde något där. Vi skickade in ett namnförsla­g men fick då veta att det redan hette Albert Aronsons Torg sedan 2009. Men det var ingen som visste om det, säger Petra Rivzi, förestånda­re för Medborgarh­uset Trappan.

Nu planerar de flera aktivitete­r på torget inför nästa år.

– Vi har tankar om att haka på Stockholms stads Kulturnatt, anordna loppisar och Bondens marknad där. Det finns många idéer, men inget är klart än, säger Petra Rivzi.

 ??  ?? ANONYMT.
ANONYMT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden