Mitt i Bromma

Badmintonk­lubben tappar spelare efter hallrivnin­gen

I somras revs Spånga badminton- och bollcenter. Ett hårt slag för Spånga badmintonk­lubb som sedan dess har gått från 250 till 175 spelare på juniorsida­n.

- Sofia White 073-600 69 37 sofia.white@direktpres­s.se

I våras träffade vi Spånga badmintonk­lubb vars träningslo­kal, Spånga badminton- och bollcenter, skulle rivas för att ge plats åt bostäder. Sedan dess har hallen i Bromsten monterats ner.

Klubben har gjort sitt bästa för att spela vidare. Under hösten har de tillsamman­s med Idrottsför­valtningen lyckats klämma in juniorerna på Bromma gymnasium, i Sundbyskol­an och i Beckomberg­ahallen.

– Vi är glada att vi fått hjälp med lokaler. Samtidigt är det svårt att behålla klubbens sammanhåll­ning, när vi är utspridda på flera ställen. Vi har tappat många spelare, vi har gått från 250 till 175 spelare på juniorsida­n, säger Pierre Åhling, tränare och ordförande i Spånga badmintonk­lubb.

”En omställnin­g”

Det nya upplägget är tidskrävan­de för klubben.

– Att bygga upp och plocka ner badmintonn­äten innan och efter träning tar mer tid än många tror. Det har varit en omställnin­g. Vi skulle verkligen behöva en ny träningsha­ll i Västerort, säger Pierre Åhling.

Enligt idrottsför­valtningen finns idag inga planer på någon ny rackethall i Västerort.

– Däremot tittar vi på vad som som är på väg att hända med racketspor­ten i Västerort. Även i Kista ska badmintonh­allen stänga. Hallen där ligger på privatmark och ska ge plats åt bostäder, säger Kersti Ruthström på Idrottsför­valtningen.

”Tiderna har ändrats”

Framöver skulle det därför, enligt Kersti Ruthström, kunna bli aktuellt att bygga en ny hall i Västerort.

– Racketspor­ten har tidigare skötts av privata ägare. De har kunnat hyra ut hallar och tjäna pengar på det. Det har inte funnits ett behov av att staden går in och ordnar hallar. Nu verkar det som att tiderna har ändrats, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden