Mitt i Bromma

De tar över när Scandic vid Brommaplan stänger

Ett long stay-hotell. Det ska de klassiska hotellokal­erna vid Brommaplan omvandlas till när Scandic nu flyttar ut för gott.

- Ellinor Prawitz

Tidigare i höstas rapportera­de Bromma Tidning om att Scandic Brommaplan skulle stänga för gott den 23 december.

– Hela området står ju under förvandlin­g och det ska beredas plats för nya byggnader, bostäder och en busstermin­al. Därför lämnar vi till årsskiftet, sa Heidi Wold på Scandics presstjäns­t i september.

Men i väntan på att byggnaden rivs och förvandlin­gen av Brommaplan tar fart har fastighets­ägaren JM velat hitta en ny hyresgäst.

Och nu står det till sist klart vilka det blir - den 9 januari slår Bostad direkt upp dörrarna till hotellet. Konceptet är ett så kallat ”long stay”-hotell och riktar sig till de som behöver lite längre, tillfällig­a boenden, till exempel folk som tillfällig­t jobbar i Stockholm, studenter eller personer som är mellan två boenden.

– Många söker bostad på kort tid men privatpers­oner är sällan intressera­de av att hyra ut sin bostad i en månad. Men en månad är fortfarand­e för dyrt för att man ska kunna ta in på hotell. Så där såg vi en nisch, säger Bostad direkts vd Victor Börjesson.

Både vandrarhem och studentbos­täder var på tapeten när Bromma Tidning pratade med JM i september. Men det blev alltså inget av det.

– Det fanns vissa olika alternativ, men det var inte jättemycke­t. Det här var ett alternativ som vi upplevde som bra lösning för byggnaden och för området, säger Mikael Åslund, regionchef för JM bostad Stockholm stad.

Hur länge long stay-verksamhet­en kommer finnas innan det är dags för rivning är inte klart. Men hittills har Bostad direkt fått möjlighet att bedriva verksamhet­en i två år.

 ?? FOTO: TOMASZ POZAR ?? STÄNGER. Bostaddire­kt tar över lokalerna efter Scandic vid Brommaplan.
FOTO: TOMASZ POZAR STÄNGER. Bostaddire­kt tar över lokalerna efter Scandic vid Brommaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden