Mitt i Bromma

Dumpad Västerorts­post räddades av hjälten Lena

Julhälsnin­gar till nära och kära i Västerort kom i veckan på villovägar när innehållet i en postsäck dumpades vid en vägren i Nockebyhov. Men en julhjälte ryckte in och lämnade posten vidare till polisen.

- Ellinor Prawitz ellinor.prawitz@direktpres­s.se

När Nockebyhov­sbon Lena Blomberg passerade Ferievägen i Nockebyhov förra veckan la hon märke till en man som tömde ut papper på marken från en bil. När hon senare på eftermidda­gen återvände till platsen upptäckte hon att det i själva verket var kort och kuvert adresserad­e till hushåll runt om i Västerort.

I högen fanns både räk- ningar och julkort.

– Då slår det mig att det stulen post. Så jag tog en bunt och tänkte att jag skulle kontakta några av dem och ringa polisen, säger Lena Blomberg.

Hon valde ett namn ur högen och kom i kontakt med en kvinna i Vällingby.

– Hon blev förtvivlad först men jätteglad över att posten var återfunnen, säger Lena Blomberg som bad kvinnan berätta för grannarna på gatan att postgången kunde tänkas bli lite sen.

Polisen kom och tog hand om posten så nu hoppas Lena att allt nått fram till rätt personer.

– Ett julkort som jag såg i högen hade en väldigt dar- rig handstil. Det var en gammal tant som kanske skickat till dottern eller någon. Sånt här drabbar den ju den lilla människan, säger hon och menar att hon tänker sig att tjuven kanske letade efter julklappar eller pengar.

På Postnord säger man att det inte är särskilt vanligt att post stjäls – men att det händer.

– Det har hänt, även i juletid. Men vi har inte sett något generellt över åren. Men det är klart att det blir extra trist när man ger sig på julkort och såna saker som mest sprider glädje, säger Maria Ibsén på Postnords presstjäns­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden