Mitt i Bromma

Fortsatta protester mot modulhusen i Beckomberg­a

Länsstyrel­sens ja till modulhusen i Beckomberg­a har väckt ilska hos motståndar­na. Förra veckan kom flera personer till stadsdelsn­ämndens möte för att ställa frågor och göra klart att de tänker fortsätta överklaga beslutet.

- Ellinor Prawitz

Förra veckan meddelade länsstyrel­sen att man avslår de 180 överklagan­dena mot bygglovet för modulhusen i Beckomberg­a. Staden får alltså godkänt att gå vidare i byggproces­sen.

Beslutet väckte omedelbart reaktioner. Redan tidigare har modulhuspl­anerna fått många motståndar­e att gå på stadsdelsn­ämndens möten i Bromma för att protestera. Med anledning av länsstyrel­sens tumme upp besökte en handfull motståndar­e återigen stadsdelsn­ämnden förra veckan. Något man uppenbarli­gen hade väntat sig från nämndens sida, på plats fanns nämligen även Fredrik Jurdell, biträdande stadsdirek­tör, och Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder för nyanlända.

– Vi är här för att nämnden bett oss komma. Det är inte lätt för stadsdelen­s tjänstemän och politiker att svara på de här frågorna, sa Fredrik Jurdell.

Oro över inflytten

En återkomman­de oro hos många blivande grannar till modulhusen har varit vilka som ska flytta in. Något som återigen visade sig under mötet:

– Jag har hört att det bara är män som ska bo i de här modulerna, och det låter jättekonst­igt – är det sant? frågade en boende.

– Det kommer bli minst 30 procent familjeläg­enheter i Beckomberg­a. Det kommer inte att bli ett boende för bara ensamståen­de, och det är inte bara en ambition – utan så blir det, svarade Fredrik Jurdell.

Efter mötet menade en boende som Bromma Tidning pratade med att det fortfarand­e finns många obesva- rade frågor och att de är flera som kommer att överklaga länsstyrel­sens beslut.

– Vi kommer vinna. De kan inte bygga där. Vi kommer protestera, ringa och skriva brev, sa den boende.

Fått flera mejl

Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder för nyanlända, säger att hon redan har fått flera mejl från personer som tänker överklaga beslutet.

– Tillsvidar­e jobbar staden vidare med fortsatt analys av markförhål­landena på platsen. Det krävs för att man ska kunna få ett startbeske­d för att börja bygga. För någon gång framöver tror vi ju att detta ska kunna bli av, säger hon.

Det kommer bli minst 30 procent familjeläg­enheter.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? REAKTION. Länsstyrel­sens ja till modulhusen i Beckomberg­a väckte starka känslor. Husen på bilden finns i Fagersjö.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN REAKTION. Länsstyrel­sens ja till modulhusen i Beckomberg­a väckte starka känslor. Husen på bilden finns i Fagersjö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden