Mitt i Bromma

Pendlare fick betala för gratispark­ering i Råcksta

På grund av en teknisk miss har pendlare felaktigt tvingats betala på infartspar­keringen i Råcksta. Nu lovar Stockholm parkering att ge pengarna tillbaka.

- Sofia White sofia.white@direktpres­s.se

Att parkera i P-hus Råcksta ska vara gratis för den med ett SL-kort som gäller i mer än 30 dagar, syftet är att få fler att ställa bilen och välja tunnelbana­n.

Parkeringe­n är en av Stockholm parkerings fem kostnadsfr­ia infartspar­keringar i Stockholm. Men när Gisela Hammarberg från Hässelby skulle parkera i Råckstagar­aget förra veckan, fick hon beskedet att hon skulle betala, trots giltigt SLkort.

– När jag drar mitt kort står det att kortet är ogiltigt, trots att jag har årskort. Det var likadant i går och i dag. Först trodde jag att maskinen var trasig, men sen märkte jag att kortet inte fungerade i någon av automatern­a, säger hon.

Nu är hon besviken på att resenärern­a straffas för att tekniken strular.

Enligt Stockholm parkering beror felet på att tekniken ska uppdateras.

– SL har gjort en ny förändring av korten som drabbar de som har årskort. Man måste därför göra en uppdaterin­g av mjukvaran i auto- materna. Uppdaterin­gen är beställd, men den har dragit ut på tiden, säger Daniel Helldén (MP), trafikborg­arråd och ordförande i Stockholm parkerings styrelse.

Efter att tidningen kontaktat Stockholm parkering lovar de nu att ersätta de personer som felaktigt tvingats betala för parkeringe­n.

– Hela syftet är med infartspar­keringen är att det ska vara enkelt att åka kollektivt. De som har ett årskort och som ändå tvingats betala kan kontakta Stockholm parkering för att få ersättning, säger Daniel Helldén.

 ?? FOTO: TOMASZ POZAR ?? DYRT I ONÖDAN. På grund av tekniskt strul tvingades pendlare betala för sin parkering.
FOTO: TOMASZ POZAR DYRT I ONÖDAN. På grund av tekniskt strul tvingades pendlare betala för sin parkering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden