Mitt i Bromma

Nu kan du testa biokänslan i Blackeberg

Det går trögt att samla in pengar till Kaskad. Nu tar ägarna till nya metoder och förvandlar teatern till en biograf för en kväll.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Vi har tidigare berättat att gänget på teater Kaskad i Blackeberg har stora planer på att återuppliv­a den gamla 50- talsbiogra­fen, med ny bioduk och teknik.

För att bekosta upprustnin­gen som krävs hoppas man bland annat få in pengar via en kickstarte­r. Men insamlinge­n har gått trögt. I skrivande stund har man fått ihop 6 000 kronor.

Nu tar man till andra metoder – projektet Biograffes­tivalen intar lokalerna och förvandlar Kaskad till en biograf på nytt för en kväll.

Biograffes­tivalen är ett initiativ från fyra bioälskare som visar biofilm på Stockholms före detta biografer.

– När vi såg att de vill öppna bio på Kaskad så hörde vi av oss för att kolla om vi kan hjälpa till på något sätt, säger Alexander Swahn, en av initiativt­agarna.

Den 25 mars kommer de till Kaskad med sin egen projektor och duk. Då kan besökarna få en känsla av hur Kaskad kan bli när den väl är renoverad. Alla biljettint­äkter går till upprustnin­gen. Vilken film det blir är för närvarande hemligt.

– Vi vill testa att hålla lite på det, bara för att se hur stort intresset är för att gå dit oavsett vilken film det är, säger Alexander Swahn.

Vi vill testa att hålla lite på det, bara för att se hur stort intresset är.

 ??  ??
 ??  ?? TEATERBIOG­RAF. Kaskad ska bli bio för en kväll.
TEATERBIOG­RAF. Kaskad ska bli bio för en kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden