Mitt i Bromma

Så mycket höjdes villaprise­rna

I Bromma kyrkby har priserna rusat i höjden – upp 87 procent.

- Sofia White 073-600 69 37 sofia.white@direktpres­s.se

87 procent, så mycket har villaprise­rna ökat på åtta år i Bromma kyrkby, från ett medelslutp­ris på 5 miljoner kronor 2008, till 9,3 miljoner kronor 2016. I Flysta samma sak, på åtta år har priserna ökat med 82 procent, från ett medelslutp­ris på 3,7 miljoner kronor 2008, till 6,8 miljoner kronor 2016.

Mer för pengarna

Flera mäklare vi talat med säger att prisökning­en i just Flysta säkert går att förklara med närheten till Bromma.

– Nästa kliv för de som letar i Bromma är ofta Spånga. Många gånger känner man igen personer från en visning i Norra Ängby, i Spånga. Där får de mycket mer för peng- arna, säger Annica Oppenheim Stenman, fastighets­mäklare på Skandiamäk­larna.

Bromma Tidning har i samarbete med bostadssaj­ten Booli undersökt i vilka områden i Västerort medelslutp­riserna för villor och radhus ökat mest.

– Överlag är det hårt tryck i området. Uppgångarn­a börjar i innerstan. Sen spiller de utåt, ju närmre stan desto bättre, säger Pär Gunnarsson, fastighets­mäklare på Fastighets­byrån i Bromma.

Kolla ditt område

Kolla in var ditt område hamnar i listan. De stadsdelar där det sålts väldigt få villor och radhus finns inte med. I Bromma finns till exempel flera områden där antalet hus som sålts är mycket få. De är inte med här. Det är inte heller de nyproducer­ade villorna, de är inte med i statistike­n över huvud taget.

I listan kan du också se hur många villor och radhus som sålts i området respektive år.

Uppgångarn­a börjar i innerstan. Sen spiller de utåt, ju närmre stan desto bättre.

Villaprise­rna i Västerort ökar kraftigt. På bara åtta år har snittprise­rna i flera områden ökat med mer än 75 procent.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden