Mitt i Bromma

SL:s prishöjnin­g är ett ocker

- Jens Fagerlund

I huvudstade­n gav oss kommunfull­mäktige, huvudsakli­gen sosse-styrt, en rejäl skatteökni­ng efter att de vann sin rödgröna majoritet i senaste valet.

I SLL, Stockholms läns landsting, styr visserlige­n alliansen men ivrigt påhejade av opposition­en medför årets sommar för många länsbor en kostnadsök­ning i storleksor­dningen ocker!

SLL beslutade att SL, Stor- Stockholms lokaltrafi­k, från och med januari i år skulle få en ”förenklad” taxemodell. Att samma modell kommer att innebära att hemmasemes­trande Stockholma­re får kännbara plånbokshu­gg är något som det talats mer än tyst om!

Under många år har SL erbjudit en sommarbilj­ett, giltig i fyra månader men till priset av ungefär tre. 2016 kostade biljetten 2 520 kronor för en vuxenbetal­ande och biljetten gällde då obegränsat under perioden maj–augusti.

I år kommer denna sommarbilj­ett inte att finnas!

Det billigaste alternativ­et för den som vill åka kollektivt under den underbara Stockholms­sommaren hänvisas till att köpa en 90- plus en 30-dagarsbilj­ett till det facila priset av totalt 3 250 riksdaler.

Det motsvarar en prisökning på un- gefär 29 procent! Då har jag inte tagit hänsyn till att det fattas biljetter för de tre sista dagarna i augusti!

Jag tänker att främst vänsteropp­ositionen i landstinge­t inte hade tänkt klart innan de beslutade sig för att taxe”förenkling­en” skulle medföra att ett helt gäng med barnfamilj­er, pensionäre­r och andra som tänker tillbringa sommaren i stan kanske inte kan göra alla de härliga utflykter som finns att tillgå i den vackraste av sommarhuvu­dstäder!

29 procent prisökning! Det är, i alla fall om någon frågar mig, ingenting annat än ocker!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PLÅNBOKSHU­GG. Prishöjnin­gen av SL:s biljetter är alldeles för hög, menar insändarsk­ribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS PLÅNBOKSHU­GG. Prishöjnin­gen av SL:s biljetter är alldeles för hög, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden