Mitt i Bromma

BP:s ”enda supporter”: Jag har fått sällskap på läktaren

Anders Ungh har hejat på Brommapojk­arna sedan början på 1980-talet, och har tidigare beskrivits som ”den ensamma supportern” när han varit den enda på lagets supporterl­äktare.

- Isabelle Strenbom

– Haha, ja det har jag varit många gånger, ensam på läktaren, särskilt på bortaplan, säger Anders Ungh.

Hans engagemang föddes i Stockholm. Nu bor han dock i Ystad, men det hindrar honom inte från att försöka se så många av BP:s matcher som möjligt.

– Jag drar till Grimsta så ofta det går. För några år sedan kunde jag säga till min fru att vi borde åka och hälsa på barnbarn i Västerås, sedan åkte jag själv vidare till Grimsta och såg matchen och anslöt till de andra efteråt, men nu går hon inte på det längre, säger han.

Att han håller på just Brommapojk­arna är ingen slump.

– Jag är väl en allmän fotbollsfå­ne som älskar fotboll, och just med BP är det så att de har en akademi jag gillar. Det är inte någon köpefotbol­l där. Storklubba­rna plockar våra förmågor, och vi bara fyller på. Det finns en äkta lagkänsla och en gemenskap, inte ett gäng som spelar tillsamman­s för att de blivit uppköpta till samma lag.

Vad säger du om att det bara sålts 47 säsongskor­t nu inför Superettan?

– Jag tycker att det är tragiskt att inte fler köper säsongskor­t, om man tänker på hur många vi föder upp, men det är inte lika tufft att hålla på BP som de stora lagen.

Anders Ungh har planerat in lagets hemmapremi­är den 8 april sedan länge i kalendern.

Numer är det mer sällan Anders Ungh står ensam på BP:s supporterl­äktare, berättar han.

– Jag har fått lite mer sällskap under de senaste åren. Det är så roligt att stå där, man får så mycket uppskattni­ng, både av BP och motståndar­lagen faktiskt. Och sen är det ju så att man inte ska vara någon jävla medgångssu­pporter. Har man ett lag är det av hjärtat. ”Jag tycker att det är tragiskt att inte fler köper säsongskor­t”, säger Anders Ungh.

 ??  ?? I MOTGÅNG OCH MEDGÅNG.
I MOTGÅNG OCH MEDGÅNG.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden