Mitt i Bromma

Stockholms nya hotspots … … på bostadsmar­knaden

Nyligen beslutades det att tunnelbana­n ska byggas ut, att Roslagsban­an ska förbättras och att Spårväg Syd ska bli verklighet. Det här betyder ett rejält uppsving för flera bostadsomr­åden i Stockholm. Inte minst prismässig­t.

-

Stockholms stad, Stockholms läns landsting och staten har gemensamt slagit fast framtiden för Stockholms kollektivt­rafik. Mycket ska göras. Bland annat ska tunnelbana­n byggas ut till Älvsjö från Fridhemspl­an, med nya stationer vid Årstaberg, Årstafälte­t och Östberga.

Det här kommer på sikt innebära ett rejält uppsving för lägenhetsp­riserna i områdena.

– Ja, priserna kommer garanterat gå upp. I alla de här områdena. Tillgängli­ghet och kommunikat­ion är viktigt i Stockholm och det här beslutet påverkar bara bostadsmar­knaden positivt. Med tunnelbana­n blir allt mer tillgängli­gt, säger Robert Karlsson, kontorsche­f för Skandiamäk­lare i Årsta, Stureby och Östberga.

Grönt nära stan

I och med ny tunnelbana kan områdena mycket väl vara de platser där bostadspri­serna rent procentuel­lt stiger mest.

– Absolut. Med närheten till tunnelbana kommer Årsta, Östberga och Älvsjö bli ännu mer attraktiva. Många vill söka sig hit eftersom det är nära stan men fortfarand­e mycket grönområde­n. Vi märker redan nu stor efterfråga­n. Stan kommer hela tiden längre ut och gränsen för innerstan förskjuts, säger Sara Kristensen, mäklare på Svensk fastighets­förmedling i Årsta.

Efterlängt­at tunnelbana

Östberga är ett exempel på bostadsomr­åde som i dag saknar bra kommunikat­ioner. Genom åren har det föreslagit­s både en utbyggnad av tvärbanan, och även mer drastiska förslag som att en linbana ska dras över Årstafälte­t mellan Årsta och Östberga. Att det nu står klart att Östberga får sin egen tunnelbane­station tas emot med glädje.

– Är det sant? Som vi har väntat!, sade Östbergabo­n Judith Biwera till StockholmD­irekt när förslaget presentera­des.

Även norr om stan spås ett prismässig­t uppsving. Roslagsban­an, som i dag endast går till Östra station, ska på sikt grävas ner i tunnel och hela vägen in till T-Centralen. Det här innebär betydligt bättre

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden