Mitt i Bromma

Ilska mot SL:s ersättning­strafik

Buss en gång i halvtimmen och bara klockan 7–17. Efter att tvärbanans Sicklagren stängdes av har SL fått kritik för ersättning­strafiken mellan Alvik och Alviks strand.

- Ellinor Prawitz

När tvärbanans Sicklagren nu är avstängd i sex månader får sträckan mellan Alvik och Alviks strand inte ta del av den övriga ersättning­strafiken.

Från början var det sagt att resenärer istället skulle kunna ta en taxi mellan Alvik och Alviks strand, på SL:s bekostnad. Men erbjudande­t drogs tillbaka redan andra dagen. Då hade ett 30-tal personer ringt SL:s taxinummer, och SL blev så överrumpla­de att de såg sig tvungna att sluta med taxitjänst­en.

Liten minibuss

Istället satte man in en liten röd minibuss som går mellan Alvik och Alviks strand. Den går en gång i halvtimmen, mellan klockan 7 och 17 och bara på vardagar.

Eva Nikell bor i systrarna Elvfings stiftelse, ett kvinnokoll­ektiv precis på toppen av Alviks strand. Hon och de andra i kollektive­t tycker att ersättning­sbussens tider är alldeles för snåla.

– Ungefär som att de som bor här uppe inte har ett liv efter klockan 17, säger Eva Nikell.

Missar man ersättning­sbussen kan boende ta de 99 trappstege­n bredvid Salkhallen för att komma upp till Alviks strand, gå runt berget eller ta Nockebyban­an till Alléparken och gå därifrån.

Vi hoppar in i ersättning­sbussen där den står i Alvik strax innan halv tre. Inne sitter sex kvinnor. De tycker att bussen borde kunna köra till 11-tiden på kvällen.

– Att den varken går på kvällar eller helger är urkasst, säger en av dem.

För Eva Nikell, som går med krycka, är trappan inte ett alternativ. Och den sista turen med ersättning­sbussen hinner hon sällan med efter jobbet.

– Många här tycker att SL: s förhållnin­gssätt är så fräckt. Vi har påtalat våra problem med ersättning­strafiken för SL varje gång de har stängt av tvärbanan. Och denna gång handlar det om så lång tid, så det är inget man bara kan stå ut med, säger hon.

Claes Keisu, presstales­per- son på SL, säger att taxilösnin­gen inte var hållbar eftersom väntetider­na blev för långa och bilarna ändå inte alltid funkade för de med barnvagn eller rullstol.

– Då tyckte vi det var en bättre lösning för alla parter att ha en buss som går regelbunde­t en gång i halvtimmen, säger han.

”Tagit till oss kritiken”

Möjligen är en förbättrin­g för Alviks strandborn­a snart i sikte.

– Vi har tagit till oss av kritiken. Nu tittar vi på hur resandeflö­det ser ut under dagen och vilka tider folk åker ersättning­sbussen, säger Claes Keisu.

Cirka 30-40 personer åker bussen varje dag.

– Så nu ser vi om vi kanske kan ha ett uppehåll mitt på dagen när det är få som åker och förlänga bussen till senare på kvällen, säger Claes Keisu.

Hur sent?

– Det vet vi inte i dagsläget, vi får titta på vad som är möjligt.

Kan bussen tänkas gå på helgerna?

– Inte som det ser ut just nu.

Tvärbanans Sicklagren är avstängd för renovering mellan den 25 mars och 1 oktober.

Under renovering­en ska Sickla- och Solnagrene­n knytas ihop så att resenärer inte längre ska behöva byta tvärbana i Alvik. Det ska också byggas nya vändspår

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? KLÄTTRING. 99 trappsteg är det från Alvik och upp till Runda vägen. vid Mårtensdal, Årstaberg och Alviks strand vilket ska kunna öka turtäthete­n från dagens 7,5 minuters trafik till 2,5 minuter.
Arbetet innebär att även Solnagrene­n kommer att stängas...
FOTO: MIKAEL ANDERSSON KLÄTTRING. 99 trappsteg är det från Alvik och upp till Runda vägen. vid Mårtensdal, Årstaberg och Alviks strand vilket ska kunna öka turtäthete­n från dagens 7,5 minuters trafik till 2,5 minuter. Arbetet innebär att även Solnagrene­n kommer att stängas...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden