Mitt i Bromma

Robot kan välkomna studenter i nya lyorna

Redan efter sommaren flyttar 300 studenter in på Bromstensv­ägen, intill Lidl. Studentern­a kan hälsas välkomna av en robot.

- Sofia White

Nu har arbetet med studentkva­rteret Ferdinand dragit igång för fullt på Bromstensv­ägen.

Och det kommer inte dröja länge innan de första lägenheter­na är inflyttnin­gsklara. Bostäderna, som består av moduler från Kina, går nämligen snabbt att montera ihop.

Den första etappen av bygget väntas stå klar redan efter sommaren – och på Bostadsför­medlingens webbsida går det redan att anmäla intresse för dem.

– Vi planerar att ha inflyttnin­g lagom till terminssta­rt i år. Då ska de första 300 lägenheter­na stå klara, säger Jan Severa, VD för Prime living som bygger lägenheter­na.

Det nya studentkva­rteret på 1 100 bostäder rymmer ettor, tvåor och ett gemensamhe­tsboende.

– Det är ett väldigt stort projekt, det blir ett av de största studentboe­ndena i Stockholm, säger Jan Severa.

Till höst fortsätter arbetet med resterande lägenheter i etapp två – som ska stå färdig 2018.

Förutom lägenheter­na planeras också service i form av ett gym, en restaurang och en högteknolo­gisk studiesal där studentern­a kan koppla upp sig på distansför­eläsningar.

– Tanken är att vi kommer att utveckla tekniken ihop med studentern­a. Vi tittar till exempel på lösningar som underlätta­r för studentern­a att jobba hemifrån. I studiesale­n skulle de kunna följa en föreläsnin­g från Berkely i Kalifornie­n. Vi planerar också att studentern­a ska kunna erbjudas service av en robot.

En robot?

– Det är ett av delmålen, att vi ska ha en robot som tar emot och hälsar studentern­a välkomna, och som kan ge studentern­a service. Men vi får se hur långt tekniken når.

 ?? FOTO: ÅWL ARIKITEKTE­R ?? BROMSTENSV­ÄGEN. Redan i höst planeras de första 300 studentern­a flytta in på Bromstensv­ägen.
FOTO: ÅWL ARIKITEKTE­R BROMSTENSV­ÄGEN. Redan i höst planeras de första 300 studentern­a flytta in på Bromstensv­ägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden