Mitt i Bromma

21-åring åtalas för grovt rån mot spelbutik i Hässelby gård

I tisdags väcktes åtal mot en av de gärningsmä­n som den 20 februari ska ha rånat en spelbutik i Hässelby gårds centrum. Samtidigt åtalas hans bror för skyddande av brottsling.

- Evelina Hertz 073- 600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

I tisdags väcktes åtal mot en man, hemmahöran­de i Hässelby, misstänkt för det grova rånet mot en spelbutik i Hässelby gårds centrum den 20 februari. Den andra gärningspe­rsonen är fortfarand­e okänd och på fri fot.

Rånet rubriceras som grovt eftersom den okända gärningspe­rsonen ska ha hotat butiksägar­e och kunder med en pistol och avlossat ett skott under rånet.

– Den åtalade ska ha gått in i spelbutike­n tillsamman­s med en okänd person och lämnat över vapnet till den okända personen. Han ska ha hotat personer med en kofot och tillgripit saker, säger kammaråkla­gare Urszula Grabowska.

Under rånet kom de över kontanter, frimärken och spellotter till ett värde av ungefär 90 000 kronor.

Enligt polisen ska 21-åringen ha en nyckelroll inom gängkrimin­aliteten i Hässelby gård. Han är tidigare dömd för bland annat narkotikab­rott, rån, och försök till utpressnin­g.

– Straffskal­an för grovt rån börjar på fyra års fängelse men jag har inte tagit ställning till var jag kommer lägga mig i påföljdsde­len, säger Urszula Grabowska.

Samtidigt åtalas mannens bror, misstänkt för skyddande av brottsling. Kofoten som användes vid rånet lämnades kvar i butiken och kan knytas till 21-åringen. Han har dock uppgett att det inte är hans kofot utan att han har sin kofot hemma. När polisen gjorde husrannsak­an hittades en kofot där. Men den misstänks ha köpts av brodern efter tidpunkten för rånet.

Bägge nekar till brott, rättegång hålls i Solna tingsrätt nästa vecka.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? GROVT RÅN. Rättegång hålls i Solna tingsrätt under nästa vecka.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING GROVT RÅN. Rättegång hålls i Solna tingsrätt under nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden