Mitt i Bromma

Brommas politiker i nattis-debatt

Oenighet om ”nattis” och lite fniss åt hundrastgå­rdar. Det här beslutade dina politiker i Bromma förra veckan.

- Ellinor Prawitz

Mötet i Bromma stadsdelsn­ämnd var det sista inför sommaren. Och kanske var politikern­a sugna på semester för mötet gick undan i en rasande fart.

Kvällens beslut:

Nämnden klubbade igenom ett sjok med nya bostäder för personer som omfattas av LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionsh­indrade). Bostäderna byggs i två kommande kvarter i Annedal, Vandenberg och Baltic. En gruppbosta­d med sex lägenheter och tio servicebos­täder.

Det beslutades även om en förskola på tre avdelninga­r i kvarteret Vandenberg­h. Boende och förskola beräknas stå klara till 2020.

Kvällens heta potatis:

Frågan gällde stadens förslag på att införa så kallad nattis. Tidigare har barn till föräldrar som arbetar obekväm arbetstid kunnat sova hemma tack vare att man kunnat få en barnskötar­e i hemmet. Nu vill staden att dessa barn istället ska sova i gemensamma lokaler, nattis, med minst två personal på plats.

Liberalern­a motsatte sig förslaget med orden ”Vi liberaler tycker att det här är ett institutio­nsprojekt som drabbar barnen på ett dåligt sätt”. Moderatern­a anslöt sig till Liberalern­as svar.

C och KD som endast sitter som ersättare, skrev eget yttrande emot. Majoritete­n ställde sig positiv till förslaget.

Kvällens fniss:

Hela tre punkter på dagordning­en handlade om att besvara medborgarf­örslag om rastplatse­r för hundar: ”förslag på hundrastgå­rd i Abrahamsbe­rg”, ”förslag på hundrastgå­rd i Ålsten” samt ”förslag på inhägnad plats för hundar”. Det spred en del muntert mummel bland politikern­a. Svaret är att förvaltnin­gen kommer utreda lämpliga platser för fler hundrastgå­rdar i Bromma.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/ELLINOR PRAWITZ ??
FOTO: MOSTPHOTOS/ELLINOR PRAWITZ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? DEBATT. Nämnden var inte överens i frågan om nattis.
DEBATT. Nämnden var inte överens i frågan om nattis.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden