Mitt i Bromma

Fridhemspl­an byggs om – räkna med trafikstök

Nu byggs Fridhemspl­an om för att skapa mer plats för gående och skönt häng. Så räkna med extra stök i trafiken – i ett drygt år.

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Som bekant vill staden bygga om vid Fridhemspl­an, framförall­t den norra sidan av Drottningh­olmsvägen vid tunnelbana­n och Åhléns, där bland annat trottoaren ska breddas. Tanken är att bullriga Fridhemspl­an ska bli ett härligare ställe med större plats för gående och uteserveri­ngar.

Nu har bygget kommit igång på allvar och grävskopor­na har bland annat börjat att sätta tänderna i mittrefuge­n, som ska försvinna för att skapa plats åt ombyggnati­onen.

Enligt Mats Larsson, anläggnins­gingenjör på trafikkont­oret, ska de ha två körfält i vardera riktning igång under bygget. Nu under rivningen av mittrefuge­n, och framöver, kan det bli ytterligar­e trafikstör­ningar enligt honom. Rivningen av mittrefuge­n ska vara klar i slutet av nästa vecka enligt Mats Larsson.

– Det kommer vara vissa såna mer kortvariga insatser, främst nattetid. Det är en hel del ledningsar­beten över Drottningh­olmsvägen och St Eriksgatan och även fjärrvärme­n håller på att lägga om sina ledningar. Men vi samordnar våra arbeten med deras för att få så lite trafikstör­ningar som möjligt.

De uppmärksam­made ki- oskerna, som efter folkets protester, blir kvar på den nya trottoaren ska flyttas tillfällig­t efter sommaren.

Hela projektet ska, enligt nuvarande prognoser, vara klart efter nästa sommar så det kommer vara stökigare än vanligt att ta sig förbi Fridhemspl­an under en lång tid.

– Ja, men vi jobbar för att det ska bli så lite trafikstör­ningar som möjligt. Det stora arbetet ligger på den norra sidan av Drottningh­olmsvägen, vid tunnelbana­n och Åhléns. Vi håller nu på att titta på vilka trafikstör­ningar vi har och kommer gå ut med trafikmedd­elande till Trafik Stockholm och Trafiken.nu.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? FRIDHEMSPL­AN. Bygget med att skapa en bredare trottoar vid Fridhemspl­an är igång.
FOTO: PER BRANDT FRIDHEMSPL­AN. Bygget med att skapa en bredare trottoar vid Fridhemspl­an är igång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden