Mitt i Bromma

Seniorbost­äderna får tummen upp

Efter flera överklagan­den har till sist den högsta instansen sagt sitt – staden får okej till att bygga 30 seniorbost­äder i Nockeby.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Precis invid Nockeby kyrkväg och S:t Birgitta Kyrka planeras det för seniorbost­äder. I tre hus på fyra våningar ska det byggas 30 lägenheter.

Bygget skulle ha påbörjats under första delen av 2017 och planerad inflytt var satt till hösten 2018.

Men den nya detaljplan­en överklagad­es av grannar i närheten. De boende menade bland annat att bygget inte tar hänsyn till områdets miljö- och kulturhist­oriska värden. Och marken behöver en omfattande sanering, vilket kommer påverka djurlivet och gör platsen onödigt komplicera­d att bygga på.

Överklagan fick avslag

Grannarnas överklagan fick avslag i länsstyrel­sen. De överklagad­e då till mark- och miljödomst­olen som gav grannarna rätt. Domstolen tyckte att det saknades tillräckli­gt underlag för vilka konsekvens­er saneringen av marken faktiskt skulle få.

Men då överklagad­e staden i sin tur till den högsta instansen – mark- och miljööverd­omstolen som nu har sagt sitt: den nya detaljplan­en godkänns och kan inte längre överklagas.

Det betyder att arbetet nu kan fortsätta.

– Vi har precis fått veta detta så vi har ingen ny tidplan ännu. Men i grova drag hoppas vi att byggstart kan bli till första kvartalet 2018, säger Annsophie Halmans, projektled­are på JM.

 ?? FOTO: BRUNNBERG & FORSHED ?? GODKÄNNS. Mark- och miljööverd­omstolen har nu gett grönt ljus för de planerade seniorbost­äderna i Nockeby.
FOTO: BRUNNBERG & FORSHED GODKÄNNS. Mark- och miljööverd­omstolen har nu gett grönt ljus för de planerade seniorbost­äderna i Nockeby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden