Mitt i Bromma

Idén: Japansk cykelparke­ring under Svampen på Stureplan

En ny cykelparke­ring under ”Svampen” planeras på Stureplan.

- Michael Toll

I samband med att Sturekvart­eren föreslås renoveras kraftigt smids det även planer på att göra om själva torget vid Stureplan.

Bland annat finns en önskning från fastighets­ägaren ADIA att det skapas bättre flöden och kopplingar till Biblioteks­staden på andra sidan Birger Jarlsgatan.

För att detta ska kunna göras måste alla hundratals cyklar som står parkerade på torget försvinna. För att lösa detta har man vänt blickarna österut och tittat på hur man har gjort för att fixa smarta cykelparke­ringar i Japan. Där blir det allt vanligare med underjordi­ska automatisk­a cykelgarag­e.

– Det är helt fantastisk­t. Man bara placerar cykeln, blippar till och så åker den in och försvinner ner i marken, säger Charlotta Rosén, projektled­are på TAM som ansvarar för omgörninge­n av Sturegalle­rian på uppdrag av ADIA.

Hon har själv varit på plats i Japan och testat cykelparke­ringen. Hon visar en film som visar hur Tokyobor parkerar hoppar av sina cyklar framför en parkerings­automat som öppnar sig och ”slukar” cykeln.

– Cykeln står tryggt och säkert parkerad inomhus, säger hon.

Den norska landskapsa­rkitekten Jenny Osuldsen, som bland annat arbetat med omgörninge­n av Times Square, är i Stockholm för att se över hur Stureplans yttre miljöer kan förbättras. Enligt henne är underjordi­ska cykelparke­ringar en nödvändig åtgärd.

De underjordi­ska cykelgarag­en är cirka tio meter i diameter och kan rymma ett stort antal hojar.

– Det här skulle fungera perfekt här på Stureplan. Varför inte under Svampen, säger Jenny Osuldsen.

 ??  ?? UNDERJORDI­SKT. Cykeln placeras i en skena framför plåtdörren. När man trycker på knappen åker cykeln in och förs ner i det underjordi­ska garaget.
UNDERJORDI­SKT. Cykeln placeras i en skena framför plåtdörren. När man trycker på knappen åker cykeln in och förs ner i det underjordi­ska garaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden