Mitt i Bromma

”På en sekund är det självklart: De är menade för varandra”

- VECKANS KÄNSLA ELLINOR PRAWITZ Reporter

Onsdag eftermidda­g. Rusning på Ica Brommaplan. I trängseln vid grönsaksdi­sken tappar hon ett äpple. Det rullar över golvet och stannar framför fötterna på honom. Han böjer sig ner, plockar upp äpplet och reser sig. Deras blickar möts.

På en sekund är det självklart: De är menade för varandra.

Men något står i deras väg. Han bor i Annedal och hon i Alvik. Deras vägar kan endast knytas samman med tvärbanan – som är avstängd ända till augusti! Hur ska det gå, ska de få varandra i slutändan?

Voilà. Där har ni starten på min novell med tre viktiga ingrediens­er för temat romance: två huvudperso­ner i en ytterst spännande miljö, och en konflikt som gör att de inte omedelbart kan få varandra. Ja, jag vet inte, kanske kan historien spetsas till lite. Och kanske kan ni göra det här bättre än jag. I sommar anordnar vi en novelltävl­ing på genren romance. Till vår hjälp har vi Sveriges romancedro­ttning Simona Ahrnstedt. Läs hennes handfasta tips om hur du skriver en riktigt bra novell och skicka in din historia till oss!

I augusti hjälper Simona oss att välja ut det vinnande bidraget. I potten ligger tre romanceböc­ker av Simona själv och publicerin­g av novellen i tidningen.

Ta med dig block och penna, sätt dig i solstolen och låt fantasin flöda!

Läs mer på sidan 12!

 ?? Prata med mig! ellinor.prawitz@ direktpres­s.se ??
Prata med mig! ellinor.prawitz@ direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden