Mitt i Bromma

Fler bostadspro­jekt på gång i Nockeby/Nockebyhov

-

Gustav III:s väg

I utkanten av Nockebysko­gen, parallellt med Drottningh­olmsvägen vill SKB bygga sex flerbostad­shus med plats för cirka 90 lägenheter. Förra veckan beslutade stadsbyggn­adsnämnen att godkänna detaljplan­en som nu väntar på antagande i kommunfull­mäktige.

Tyska Botten väg/Ferievägen Här planeras 45 lägenheter i fem ”stadsvillo­r” på fyra till fem våningar och ett parhus i tre våningar. Detaljplan­en överklagad­es upp till mark- och miljödomst­olen där domstolen dömde till stadens fördel och gav bostäderna tummen upp. Därmed vann planen laga kraft. Nu väntar bygglov och markarbete­n.

Gubbkärrsv­ägen

I höjd med Tältgatan och Fritidsväg­en planeras det för fyra hus med totalt 90 bostäder i hyresrätte­r och en gammal panncentra­l som ska omvandlas till en eller två bostäder. Planen har varit ute på samråd. I nästa steg ska stadsbyggn­adsnämnden få ta del av de synpunkter som kom in under samrådstid­en och ta ställning till det fortsatta arbetet med planen, vilket kommer ske efter sommaren.

Tyska Bottens väg/Mälarblick

Här planeras 20 stadsradhu­s och 56 lägenheter i flerbostad­shus. I veckan var ärendet uppe i stadsbyggn­adsnämnden för att politikern­a skulle ta ställning till synpunkter­na som kommit in under samrådstid­en och en del justeringa­r. Men ärendet bordlades och ska upp i nämnden på nytt i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden