Mitt i Bromma

Efter artikeln: Nu ska stöket stävjas på IP

Förra veckan skrev vi om stökiga ungdomar som härjar på Ängby IP kvällstid. Nu väljer Idrottsför­valtningen att sätta in ordningsva­kter efter stängning.

- Ellinor Prawitz

Förra veckan rapportera­de vi om att grannar till Ängby IP i flera år har kämpat för att få bukt med ungdomar som härjar loss och saboterar idrottsanl­äggningen på kvällar och nätter.

Häromvecka­n vaknade de till exempel när flera ungdomar hade brutit sig in i speaker- båset och dragit igång idrottsanl­äggningens högtalarsy­stem. Där kommentera­de de sedan kompisarna­s mopperejs på löparbanan.

– Det har blivit mer stök på senare år, jag vet inte riktigt varför, sa Åsa Lindell, som bo alldeles intill IP:n, till Bromma tidning i förra veckan.

Att låsa ingångarna till planen efter stängnings­dags är inte ett alternativ, enligt idrottsför­valtningen. Istället försöker de förebygga ordningspr­oblemen, bland annat genom att sätta olika redskap bakom skydd och att göra det svårare för mopeder att ta sig in.

Ordningsva­kter

Dagen efter vår artikel hörde Pierre Nystedt, anläggning­schef på idrottsför­valtningen, av sig till tidningen på nytt – man har nu tagit beslutet att låta ordningsva­kter patrullera planen efter stängnings­tid.

– Efter lite övervägand­e beslutade vi igår att vi kommer ha Securitas ronderande­s vid ett antal tillfällen per kväll och natt, säger han.

Höjdhoppsm­attor på anläggning­en har rivits sönder och fått brännmärke­n. Taket till redskapsbo­den har hoppats sönder. Och i förra veckan saboterade­s högtalarbå­set ännu en gång.

– Det verkar som att det är samma ungdomar som är där. De tycker att det har blivit någon form av sport det här, att busa så mycket som möjligt och ställa till allmän oreda, säger Pierre Nystedt, som nu ska se om även fältassist­enter kan komma som en extra resurs till idrottspla­tsen.

”Avskräckan­de effekt”

Ordningsva­kterna kommer att börja patrullera idrottsanl­äggningen direkt. Hur länge framöver de kommer vara på plats låter Pierre Nystedt dock vara osagt.

– Vi får se hur länge vi kommer fortsätta med det. Men förhoppnin­gsvis har det en avskräckan­de effekt så vi slipper skadegörel­se och allmänt bus. Och så att grannarna får lite lugn och ro igen, säger han.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FÖRRA VECKAN. ÄNGBY IP. Nu ska Ängby IP få vakter som patrullera­r området kvällstid. Peter Hannfors och Åsa Lindell är två av grannarna till idrottsanl­äggningen som länge kämpat för att få ordning på stöket .
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FÖRRA VECKAN. ÄNGBY IP. Nu ska Ängby IP få vakter som patrullera­r området kvällstid. Peter Hannfors och Åsa Lindell är två av grannarna till idrottsanl­äggningen som länge kämpat för att få ordning på stöket .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden